Vidzemes koncertzālē "Cēsis" sākas festivāls "Kremerata Baltica" • IR.lv

Vidzemes koncertzālē “Cēsis” sākas festivāls “Kremerata Baltica”

26
Publicitātes foto

Piecu koncertu programmā varēs iepazīt komponista Mečislava Veinberga un viņa laikabiedru mantojumu

No piektdienas, 5.jūnija līdz 8.jūnijam Cēsīs, Siguldā un Rīgā norisināsies jau 12.”Kremerata Baltica” festivāls “Veltījums Mečislavam Veinbergam”, raksta aģentūra LETA. Vijolnieka Gidona Krēmera dibinātais festivāls “Kremerata Baltica”, kas norisināsies Vidzemes koncertzālē “Cēsis”, koncertzālē “Baltais flīģelis”, Siguldā, kā arī Lielajā ģildē, Rīgā, pulcēs solistus no dažādām zemēm. 

Šī gada festivāla piecu koncertu programmā klausītāji varēs dziļāk iepazīt komponista Mečislava Veinberga un viņa laikabiedru muzikālo mantojumu. “Mečislavs Veinbergs ir viens no lieliskākajiem 20.gadsimta komponistiem, kura daiļrade tikusi tikai nesen pienācīgi izvērtēta, un es kopā ar “Kremerata Baltica” aktīvi piedalos šajā procesā. To apliecina arī mūsu ECM apgādā klajā laistais un starptautiskajā mūzikas apritē augstu novērtētais Veinberga dubultalbums. Latvijā jau esam spēlējuši viņa klavierkvintetu orķestra versijā, 2. un 4.kamersimfoniju, kā arī lielu skaitu kamermūzikas darbu. Ar katru šādu reizi atkal un atkal jābrīnās, kā šāda – tik emocijām bagāta – mūzika līdz šim bija tikpat kā nepamanīta, tāpēc mūsu XII festivālu komponista laikabiedru un draugu mākslas kontekstā esam veltījuši Veinbergam – viņa izcilās mūzikas dziļākai iepazīšanai un saprašanai,” atzinis Krēmers. 

Festivāla solisti un viesi būs Krēmers, pianisti Andrus Žlabis, Jūlija Avdejeva, klarnetists Mate Bekavacs, dziedātāji Oļesja Petrova, Aleksejs Močalovs, trompetiste Tīna Tinga Helseta, orķestra solisti – Madara Pētersone, Giedre Dirvanauskaite, Agata Daraškaite, Santa Vizine, Pēteris Sokolovskis, Jurijs Gavriļuks, Andrejs Puškarevs. Diriģente Mirga Gražinīte-Tila. 

Vairāk informācijas orķestra mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu