Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Saeima Ivaru Bičkoviču atkārtoti apstiprināja par Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāju. Par Bičkoviča kandidatūru AT priekšsēdētāja amatā nobalsoja 53 tautas kalpi, pret bija 27, bet atturējās četri. Parlamenta lēmums stāsies spēkā 16.jūnijā.

Krievijas izveidotajā ES politiķu sarakstā, kuriem liegts ieceļot Krievijā, iekļauti arī pieci Latvijas politiķi. Starp 89 Krievijai nevēlamiem politiķiem ir Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un četri deputāti Eiropas Parlamentā – Sandra Kalniete (V), Inese Vaidere (V), Artis Pabriks (V) un Roberts Zīle (NA).

Pēc tam, kad ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers paziņoja, ka neredz pamatu mainīt Satversmes aizsardzības biroja lēmumu par pielaides valsts noslēpumam anulēšanu, Valsts kancelejas (VK) direktore Elita Dreimane iesniegusi atlūgumu. Darbu VK no jūnija pametīs arī viņas palīgs jurists Ivars Mēkons, kuram, tāpat kā Dreimanei, tika liegta piekļuve valsts noslēpumu saturošiem dokumentiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu