“Ziedot.lv” vadītāju Dimantu izvirza Eiropas Pilsoņu balvai • IR.lv

“Ziedot.lv” vadītāju Dimantu izvirza Eiropas Pilsoņu balvai

45
Rūta Dimanta. Foto: Evija Trifanova, LETA

Gala lēmums par balvu piešķiršanu gaidāms 3.jūnijā

Latvijas nacionālā žūrija, kurā ir mūsu valsts eiroparlamentārieši Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Andrejs Mamikins un Roberts Zīle, 2015.gada Eiropas Pilsoņu balvai apstiprinājusi labdarības fonda “Ziedot.lv” vadītāju Rūtu Dimantu.

“Cilvēki kā Rūta Dimanta latviešiem liek justies vienotiem. Viņas veikums kalpo kā ievērojams pierādījums tam, kā apvienot sabiedrību un atvērt cilvēku sirdis cēliem mērķiem,” uzsver nacionālās žūrijas pārstāvji.

Kandidatūras no visas ES izskatīs Eiropas Pilsoņu balvas komiteja, ko veido EP vadība. Gala lēmums par balvu piešķiršanu gaidāms 3.jūnijā, kad no visu ES valstu pieteiktajiem pretendentiem tiks izvēlēti piecdesmit, kam pasniegt Goda medaļas, informē EP Informācijas biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele. Pēc balvu saņemšanas ceremonijām dalībvalstīs visi laureāti tiks aicināti apmeklēt centrālo pasākumu Briselē šogad oktobra vidū.

Eiropas Pilsoņu balvu EP piešķir jau kopš 2008.gada. To pasniedz pilsoņiem un organizācijām par izciliem sasniegumiem, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un ciešāku integrāciju, kā arī sekmējot pārrobežu sadarbību ES ietvaros, kas stiprina Eiropas garu. Balvas saņēmējus var nominēt EP deputāti – katrs ik gadu var pieteikt vienu kandidātu. Iepriekš no Latvijas balvu saņēmusi arī Lauku bibliotēku atbalsta biedrības vadītāja Biruta Eglīte un Latvijas Lauku sieviešu apvienības vadītāja Rasma Freimane.

Prestižajai Eiropas Pilsoņu balvai šogad Rūtu Dimantu nominēja Eiropas Tautas partijas Latvijas deputāti Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš, Artis Pabriks un Inese Vaidere, pieteikumā rakstot, ka “Rūta Dimanta vada labdarības organizāciju, kas patlaban kļuvusi par lielāko un uzticamāko ziedošanas interneta portālu Latvijā. Ar savu godprātīgo un atklāto darbu, organizācija tiešā veidā ir veicinājusi solidaritātes un vienotības sajūtu sabiedrībā”.

“Latvieši var teikt lielu paldies Rūtai Dimantai un viņas komandai par altruistisku darbu, vācot ziedojumus. Viņas aizraušanās ir palīdzējusi neskaitāmiem cilvēkiem,” rezumē nacionālā žūrija.

 

Komentāri (45)

lno 27.05.2015. 14.02

Visu cieņu šai kundzei, viņa tiešām ir pelnījusi balvu.

+3
0
Atbildēt

0

Bet 27.05.2015. 14.34

Jā, nu ši sieviete ir patiesi pelnījusi ne tādu vien balvu!

+1
0
Atbildēt

0

grandpashabet 15.10.2021. 21.31

“Ziedot.lv” vadītāju Dimantu izvirza Eiropas Pilsoņu balvai

http://www.depplovers.com.br/blog/mr-depp-e-suas-guitarras/comment-page-25/

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu