Jau vairākus mēnešus Latvijā neieved vairākus Ukrainas medikamentus • IR.lv

Jau vairākus mēnešus Latvijā neieved vairākus Ukrainas medikamentus

28
Foto: Edijs Pālens, LETA

Runa kopumā ir par desmit medikamentiem

Kopš gada sākuma daudzus Ukrainā ražotos medikamentus Latvijā vairs neieved, un to vidū ir gan trīs reizes lētākais citramons, gan aspirīns, gan arī C vitamīns, trešdien no rīta vēstīja raidījums “900 sekundes”.

Pēc Zāļu valsts aģentūras datiem, runa kopumā ir par desmit medikamentiem.

Raidījuma rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka medikamentu krīze saistīta ar karadarbību Ukrainā. Arī “Benu” aptiekā šāda versija ir dzirdēta, bet oficiālu apstiprinājumu tur nesniedz. Šis esot jūtīgs jautājums.

No paša zāļu ražotāja skaidrojumus nav izdevies iegūt, jo tas no komentāriem atteicies.

Savukārt Zāļu valsts aģentūrā paziņojums no ražotāja saņemts iepriekšējā mēnesī. “Aprīlī saņēmām paziņojumu no zāļu ražotāja pārstāvja, un līdz jūnijam netiks piegādātas Latvijas tirgum saistībā ar krīzi Ukrainā. Un pēc tam tad jau skatīsimies, kāds vēl paziņojums būs. Bet vienlaikus varu teikt, ka šīm zālēm ir aizvietotāji, zāles ar tādām pašām aktīvajām vielām,” skaidroja aģentūras pārstāve Dita Okmane.

Tomēr, piemēram, citu farmācijas uzņēmumu ražotais citramons patlaban izmaksā daudz dārgāk. Ja iepriekš “Citramons Forte” sešu tablešu plāksnīte izmaksāja vidēji 36 centus, tad tagad par citramona desmit tabletēm jāšķiras pat no 1,19 eiro.

“Sākumā bija diezgan liela ažiotāža, kad pazuda tieši citramons. Bet tagad jau visi, man liekas, ir nomierinājušies,” komentēja “Benu” aptiekas vadītāja, farmaceite Ineta Kalnbirze.

Tiesa, esot arī bijis gadījums, kad kāda sieviete, uzzinot, ka Ukrainas aspirīna nav, sadusmojusies un izgājusi no aptiekas.

 

Komentāri (28)

Pelēkais Vilks 27.05.2015. 10.54

Runa kopumā ir par desmit medikamentiem

===========

cmykā nellija aizsēdējusies šarmalšeihā.

portālu pārvalda olgino troļļi.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu