Esmu vecā kaluma cilvēks • IR.lv

Esmu vecā kaluma cilvēks

4
Sergejs Dolgopolovs.
Indra Sprance

Par komunismu un Bībeles baušļiem, balsojumu referendumā par krievu valodu un Krievijas armiju Ukrainā – Saskaņas kandidāts Valsts prezidenta amatam Sergejs Dolgopolovs

Trīs minūtes – tik ilgu laiku partijai Saskaņa vajadzēja, lai izlemtu, kuru kandidatūru virzīt Valsts prezidenta vēlēšanām. Partijas valdes loceklis, Saeimas deputāts Sergejs Dolgopolovs (73) ir pieredzējis šī politiskā spēka pārstāvis – kopš 2006.gada četras reizes ievēlēts Saeimā, savulaik bijis viens no Tautas saskaņas partijas un PCTVL veidotājiem. Pirms astoņiem gadiem Saskaņa prezidenta kandidātu meklēja ārpus biedru rindām – solīja atbalstu bijušajam Satversmes tiesas priekšsēdētājam Aivaram Endziņam, bet tagad pirmo reizi prezidenta kandidātu izraudzījusies no savām rindām, atbalstot Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāju Dolgopolovu.

Vai jūs gribat būt Latvijas prezidents, vai arī tas ir tikai taktisks solis?
Ko nozīmē – gribat vai negribat? Ja mani ievēlēs, es pildīšu savus pienākumus ar vislielāko atbildības sajūtu, kā esmu darījis jebkuros amatos. Nevaru teikt, ka mans dzīves sapnis bija kļūt par pašvaldības vai Saeimas deputātu, bet man vienmēr likās – tikai aktīva dzīves pozīcija var ko mainīt. Tāpēc, ja vaicāsit, vai tas ir mans dzīves sapnis – nē, nav. Bet tas ir ļoti nopietns, atbildīgs solis. Apzinos, ka man būs, godīgi sakot, jāizliek viss, ko es māku un protu – visi spēki.

Kā pašam šķiet – vai esat pašlaik labākais kandidāts?
Nevaru teikt, ka esmu labākais kandidāts, jo labākais būtu tas, kas tiešām varētu reāli apvienot mūsu sabiedrību vienā vienotā [veselumā], jo sabiedrība ir sašķelta. Neviens no esošajiem kandidātiem nevarētu pretendēt uz nācijas līdera lomu, jo sašķeltai sabiedrībai nevar būt vienots līderis. Var būt cilvēks, kas mēģinātu mazināt plaisu sabiedrībā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu