Drošības policija aizturējusi prokrievisko aktīvistu Gapoņenko • IR.lv

Drošības policija aizturējusi prokrievisko aktīvistu Gapoņenko

20
Aleksandrs Gapoņenko. Foto: Evija Trifanova, LETA

Gapoņenko aizturēts, kad bijis ceļā uz lidostu, lai izlidotu uz Maskavu

Drošības policija šodien ir aizturējusi prokrievisko aktīvistu Latvijas Nepilsoņu kongresa vadītāju Aleksandru Gapoņenko.

Drošības policijā aģentūrai LETA nesniedza informāciju par notikušo, savukārt portāls “imhoclub.lv” vēsta, ka Gapoņenko dzīvoklī šorīt esot veikta kratīšana, izņemta datortehnika un saziņas līdzekļi. Pēc tam sekojusi kratīšana arī viņa vasarnīcā.

Pats Gapoņenko esot aizturēts, kad bijis ceļā uz lidostu, informējusi viņa advokāte. Viņam bijis paredzēts doties uz Maskavu, lai piedalītos dokumentālo filmu kinofestivālā, kurā viņš pārstāvētu savu filmu “Krievu skolām būt”.

Gapoņenko aizturēšana esot notikusi saistībā ar kriminālprocesu, kas ierosināts pēc Krimināllikuma 78.panta par nacionālā, etniskā un rasu naida kurināšanu. Likums nosaka, ka personu ir iespējams aizturēt uz 48 stundām.

Gada sākumā Gapoņenko aizturēja Igaunijas drošības policija.

Martā Gapoņenko paziņoja, ka ir vērsies Krievijas Valsts domē ar lūgumu sniegt viņa pārstāvētajai organizācijai juridisko atbalstu.

“Mums nepieciešama palīdzība cīņā ar tiesu iestādēm. Mēs varam taisīt troksni un bļaut, taču mums vajadzīga juridiskā palīdzība,” uzstājoties Krievijas parlamenta apakšpalātas rīkotajā apaļā galda diskusijā, kas bija veltīta Latvijas un Igaunijas nepilsoņu problēmām, norādīja Gapoņenko. “Mēs ar prieku pieņemsim jūsu palīdzību,” vēršoties pie Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētāja Alekseja Puškova, piebilda Nepilsoņu kongresa līderis.

Gapoņenko Latvijas drošības iestādes ir minējušas kā Krievijas politikas interešu aizstāvi Latvijā.

 

Komentāri (20)

klusais 26.05.2015. 22.38

Ar jauno šefu DP ir kļuvusi daudz zobaināka … vismaz no malas tā izskatās …

+8
0
Atbildēt

1

    v_rostins > klusais 27.05.2015. 00.26

    klusais

    Ja DP būs izšķīlies pirmais zobiņš, jādāvina sudraba karotīte, kaut gan uz to varētu cerēt, ja DP būtu kaut 1/10 tik operatīva, kā Latvijas patriota Ulda Freimaņa gadījumā.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

haralds 27.05.2015. 01.07

Gavņenko vismaz reizi jau ticis zaжopīts, diemžēl atlaida.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu