Kirgizstāna pievienojas Eirāzijas Ekonomiskajai savienībai • IR.lv

Kirgizstāna pievienojas Eirāzijas Ekonomiskajai savienībai

36
Krievijas prezidents Valdimirs Putins šogad 16.martā tiekas ar Kirgizstānas prezidentu Almazbeku Atambajevu. Foto: AFP/LETA

Tagad savienībā ir piecas valstis

Kirgizstānas prezidents Almazbeks Atambajevs parakstījis likumu par valsts pievienošanos Eirāzijas Ekonomiskajai savienībai (EĀES), ziņo LETA/BBC.

Trešdien par attiecīgā līguma ratifikāciju jau bija nobalsojis Kirgizstānas parlaments.

“Iestāšanās EĀES pavērs mūsu precēm piekļuvi savienības dalībvalstu teju 200 miljonu tirgum. Mēs pārstāsim būt spekulatīva ekonomika un sāksim dinamiski attīstīties,” ziņu aģentūra TASS citē prezidentu.

Līgumu par EĀES izveidošanu 2014.gada maijā Astanā parakstīja Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas prezidenti. Tas stājās spēkā 2015.gada 1.janvārī.

Janvārī savienībai pievienojās Armēnija.

EĀES sev par mērķi izvirzījusi kopīgas tirdzniecības, naudas un nodokļu politikas izstrādāšanu, tas ir, iespējami maksimālu ekonomisko integrāciju.

 

Komentāri (36)

Fikseris 22.05.2015. 01.46

Jāpriecājas ka mēs tam bezgalīgajam ārprātam un degradācijai esam otrā žoga pusē. Tagad Berlīnes mūris ir pie Zilupes. Kaut gan visādi Lembergi & Co. cenšas mūs turēt banānu republikas statusā.

+2
0
Atbildēt

0

v_rostins 21.05.2015. 23.53

Atliek vēl Ķīnai pievienoties un šitos sūdus: Krieviju, Armēniju, Baltkrieviju, Kigizstānu un Kazahiju, Ķīna iesūks, kā melnais caurums.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu