Āriņa balvu datorikā saņem Audris Kalniņš un Sergejs Skusovs • IR.lv

Āriņa balvu datorikā saņem Audris Kalniņš un Sergejs Skusovs

20
Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Circene

Viens ir datorikas teorētiķis, otrs devis praktisku ieguldījumu

Devītajā profesora Eižena Āriņa balvas pasniegšanas ceremonijā ceturtdien apbalvojumu saņēma Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta (LU MII) vadošais pētnieks Audris Kalniņš un SIA “Meditec” radošais direktors Sergejs Skusovs.

Audris Kalniņš balvu ieguva kategorijā par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā. Apbalvojums tika saņemts par efektīvu modeļu transformācijas valodas MOLA izstrādi.

Savukārt Sergejs Skusovs balvu ieguva kategorijā par praktisku ieguldījumu IT jomā. Apbalvojumu saņēma par informācijas sistēmu „Emy” un „HealthPoint” izstrādi, kas nodrošina ar veselību un tās aprūpi saistītu jautājumu risināšanu, kā arī sekmē mediķu modernu un operatīvu darbu.

Izcilākie IT teorētiķi un praktiķi ceremonijā saņēma īpašu zelta medaļu, diplomu, kā arī stipendiju 2500 eiro apmērā.

Pērn šo balvu saņēma Viesturs Ozoliņš par Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) e-platformas un mobilās aplikācijas ieviešanu. Mūža ieguldījuma balvu Latvijas datorzinātnes attīstībā saņēma Elektronikas un datorzinātņu institūta vadošais pētnieks Ivars Biļinskis.

Eižens Āriņš bija matemātiķis, viens no pirmajiem zinātniekiem, kurš pagājušā gadsimta 50.gados Latvijā pievērsies datorikai. Āriņa balva ir augstākais individuālo sasniegumu novērtējums Latvijas IT nozarē. Balva tiek piešķirta kopš 2000.gada, un to var iegūt reizi mūžā.

 

Komentāri (20)

Odo 21.05.2015. 22.03

Apsveicu Audri! Vairāk par MOLA interesenti var skatīt http://mola.mii.lu.lv/

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu