Ārlietu ministrijā saņemta nota no Krievijas par Putinam līdzīgo lelli • IR.lv

Ārlietu ministrijā saņemta nota no Krievijas par Putinam līdzīgo lelli

20
Skandalozā Putinam līdzīgā lelle Stūra mājas izstādē. Foto no portāla "Delfi.lv"

Putinam līdzīgo krustā sisto lelli noņem no izstādes, bet kaisl;ibas ap to nerimst 

Ārlietu ministrijā (ĀM) saņemta nota no Krievijas vēstniecības saistībā ar Stūra mājā izstādīto mākslas instalāciju – Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgo lelli.

Ministrijas preses sekretārs Ivars Lasis aģentūrai LETA pavēstīja, ka nota ir saņemta, taču tās saturu neatklāja.

Reaģējot uz Stūra mājas pagalmā izstādīto instalāciju ar krustā sistu lelli, kas līdzīga Putinam, Krievijas vēstniecība pagājušajā nedēļā nosūtīja notu Latvijas ĀM. Vēstniecība paziņojumā savā “Facebook” profilā norādīja, ka performance izraisījusi galēju sašutumu un riebumu, piebilstot, ka šāda veida provokatīvas “mākslas” performances valstī, kas prezidē Eiropas Savienības (ES) Padomē, ir nepieņemamas.

Putina lelle ir daļa no Stūra mājā atklātās izstādes “Disidents”. Kā teica Okupācijas muzeja pārstāvji, tā ir no muzeja neatkarīga mākslinieku rīkota izstāde.

Tikmēr mākslinieks “Some1” skaidrojis, ka mākslas instalācijas “Disidents” pamatideja ir finansiālās jeb materiālās pasaules glorificēšana indivīda ikdienā un krustā sistais tēls ir biznesmenis, kura seja veidota pēc līdzības ar kādu mākslinieka paziņu.

Piektdien izstādītā lelle no izstādes tika novākta, tomēr mākslinieki apgalvoja, ka šī lelle var atgādināt jebkuru cilvēku, kāds tajā var arī saskatīt arī līdzību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Izstādes “Disidents” organizatori stāstīja, ka “tā ir lelle, kas kādam atgādina Putinu, bet tā varētu atgādināt jebkuru cilvēku”. “Mākslā ir tā, ka mēs neiebakstām ar pirkstu, bet dodam vīziju,” skaidroja izstādes organizatoru pārstāvis Raivis Maksis Malnacs.

Viņš arī norādīja, ka izstādes veidotāju mērķis nav bijusi naida kurināšana vai konkrēta cilvēka piesišana krustā.

Malnacs arī atzina, ka pagājušajā nedēļā vairāki vīrieši uzvalkos vēlējušies aizdedzināt instalāciju, bet dežuranti viņiem to aizlieguši. Kad ieradies VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) pārstāvis, izcēlusies vārdu pārmaiņa un neliela grūstīšanās. Lelli noņēmuši izstādes dežuranti, lai grūstīšanās nepāraugtu lielākā konfliktā.

Tikmēr kaislības ap lelli vēršas plašumā. Biedrība “GVD Baltija”, kas pērn vāca ziedojumus “humānās palīdzības sniegšanai Donbasam”, plāno rīkot gājienu uz Stūra māju un nozāģēt tās pagalmā esošo krustu, tādējādi protestējot pret Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam līdzīgās lelles atkārtotu uzstādīšanu Stūra mājas pagalmā.

 

 

Komentāri (20)

west 19.05.2015. 12.34

Atbilde var būt tikai viena – tā nav Putina lelle.

Lai pierāda,ka ir. Tieši tāpat, kā Krievija prasa pierādījumus par savas armijas klātbūtni Lugandonijā.

+21
0
Atbildēt

0

Viedoklis_lv 19.05.2015. 13.59

“Ārlietu ministrijā saņemta nota no Krievijas par Putinam līdzīgo lelli ”

Arī šis duksis, kā putina līdzinieks ir saņēmis notu no Krievijas ĀM

http://www.themoscowtimes.com/upload/putin%20dog.jpg

+18
0
Atbildēt

0

traductrice 19.05.2015. 13.36

to notu var droši karināt turpat kur visas notas parasti karina krievu puse.

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu