Noliegšanas vēsture • IR.lv

Noliegšanas vēsture

8
Franču glābšanas vienību darbinieki un izmeklētāji vāc Germanwings lidmašīnas atlūzas un meklē bojāgājušo mirstīgās atliekas Alpu nogāzē 13.aprīlī.

Germanwings traģēdijas izmeklēšana atklāj kļūdas un nepilnības gan vācu lidsabiedrības, gan visas nozares attieksmē pret pilotu garīgajām problēmām

Kad Andreass Lubics 2009.gadā nosūtīja e-pastu Lufthansa, izsakot vēlmi atgriezties uzņēmuma pilotu mācību programmā pēc mēnesi ilgas prombūtnes, viņš vēstulei pievienoja ko tādu, kas tagad šķiet skaidrs brīdinājuma signāls par viņa patiesajām spējām vadīt pasažieru lidmašīnu: atzīšanos nopietnās depresijas problēmās.

Lufthansa lika jaunajam vācietim atkal iziet parastās kandidātu izvērtēšanas procedūras un medicīniskos testus. Taču nav ziņu, ka uzņēmums jebkādā veidā būtu mēģinājis panākt, lai Lubics iestājas atbilstošā ārstēšanās programmā. Veselības stāvoklim netika pievērsta īpaša uzmanība, ja neskaita parasto novērošanu, kas tiek piemērota pilotiem ar zināmām veselības problēmām.

Tā Lubics ar pārtraukumiem pabeidza mācību programmu, kuras beigās viņam uzticēja līdzpilota vietu Lufthansa zemo cenu meitasuzņēmumā Germanwings. Lufthansa tik maz zināja par Lubica psiholoģiskajām problēmām, ka ne uzņēmuma vadībai, ne medicīniskajam personālam nebija ne jausmas par mokošo drāmu, kas norisinājās viņa prātā un kulmināciju piedzīvoja divus vai trīs mēnešus pirms viņa pēdējā lidojuma. Izmeklētāji The New York Times pastāstīja, ka viņš šajā laikā bija apmeklējis vairāk nekā desmit ārstu, izmisīgi mēģinādams atrast risinājumu savām patiesajām vai iedomātajām slimībām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu