Ātrie visā Latvijā brauc ar valsts auto un šoferiem • IR.lv

Ātrie visā Latvijā brauc ar valsts auto un šoferiem

37
Ātrās palīdzības auto. Foto: Aivars Ķesteris, F64

Darba kārtībā savestas visas Rīgas reģiona neatliekamās palīdzības mašīnas

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi no šodienas visā Latvijas teritorijā nodrošina palīdzību ar valsts automašīnām un autovadītājiem, vēsta aģentūra LETA. NMPD savedis kārtībā visas 42 iepriekš reģionos neizmantotās ātrās palīdzības mašīnas, ar kurām turpmāk palīdzība pilnībā tiks nodrošināta Rīgas reģiona iedzīvotājiem, pastāstīja NMPD pārstāve Ilze Bukša.

NMPD saņēmis arī 24 pilnīgi jaunas dažāda veida ātrās palīdzības mašīnas, lai sniegtu pakalpojumu Rīgas reģiona iedzīvotājiem. Automašīnas iegādātas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem un izmaksājušas 2,3 miljonus eiro.

Vakar vakarā noslēgusies pēdējo četru AS “Rīgas sanitārā transporta autobāze” ātrās palīdzības mašīnu nomaiņa pret valsts nodrošinātajiem spēkratiem. Turpmāk visas ātrās palīdzības mašīnas vadīs dienesta šoferi, ne sanitārā transporta autobāzes darbinieki.

Līdz šim visā Latvijā, izņemot Rīgas reģionu, neatliekamo medicīnisko palīdzību valsts nodrošinājusi ar pašas transportu un šoferiem. Savukārt Rīgas reģionā kopš 2010.gada operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus un to autovadītājus nodrošināja “Rīgas sanitārā transporta autobāze”. Valdība šogad nolēma atteikties no šī pakalpojuma, jo Valsts kontrole un Veselības ministrija norādīja uz pārmērīgiem un valstij neizdevīgiem tēriņiem uzņēmumam, kas šo pasūtinājumu saņēmis gadiem.

Līgums ar uzņēmumu beidzas šodien, 29.aprīlī. Jau 1.aprīlī NMPD sāka pakāpenisku atteikšanos no “Rīgas sanitārās transporta autobāzes” pakalpojumu izmantošanas.

Komentāri (37)

Gvido 30.04.2015. 00.15

Labi, un mamedovs var zust kokos ar savam nolietotam masinam un Plorins ari lai zud kokos

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu