“Global Witness”: Pasaulē pieaug dabas aizstāvju slepkavības • IR.lv

“Global Witness”: Pasaulē pieaug dabas aizstāvju slepkavības

24
NULL

Visvairāk šādu slepkavību reģistrēts Dienvidamerikā

Starptautiskā tiesībaizsardzības organizācija “Global Witness” satraukta, ka pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, par 20% pieaugusi dabas aizsardzības aktīvistu nogalināšana. Visvairāk šādu slepkavību reģistrēts Dienvidamerikā.

Organizācija šo tendenci nosaukusi par “neredzamo krīzi”, savā pētījumā aprakstot 116 pērn nogalināto ekoloģisko aktīvistu nāves pasaulē.

Turklāt “Global Witness” nešaubās, ka patiesais nogalināto aktīvistu skaits ir daudz lielāks, jo daudzi no viņiem dzīvo grūti aizsniedzamos apvidos.

Kā norāda organizācija, dažās valstīs pret dabas aizstāvjiem piemēro likumpantus, kas tiek vērsti pret teroristiem, vēsta BBC.

Vairāk nekā puse no šāda veida slepkavībām 2014.gadā notikusi Brazīlijā, kur nogalināti 477 aktīvisti, Kolumbijā – 77 un Filipīnās – 82 aktīvisti. Savukārt Peru nogalināti 67 aktīvisti, Meksikā – 43 cilvēki.

Salīdzinot ar šiem skaitļiem, Krievijā nogalinātie pieci ekoaktīvisti un Ukrainā – divi liekas niecīgs skaitlis. Eiropas Savienības, arī Baltijas valstu šajā drūmajā statistikā nav.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu