Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

7
Latvijas administratīvais dalījums, salīdzinot ar Igauniju un Lietuvu

Nedēļas notikumi Latvijā

Andris Bērziņš nekandidēs uz Valsts prezidenta amata otro termiņu. Par to viņš paziņoja videovēstījumā. Šī ir pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlas nekandidēt uz otro termiņu. Divus prezidenta pilnvaru termiņus pēc kārtas šajā amatā nav pavadījis tikai Valdis Zatlers, kuru publiski solīja atbalstīt, taču nepārvēlēja 10.Saeimas deputāti.

Konkurenci pašreizējam ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram uz augsto amatu pieteicis Latvijas Prokuroru biedrības vadītājs, viens no tā dēvētās Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietas prokuroriem Jānis Ilsteris. Viņam šķiet, ka nepieciešams uzlabot prokuratūras prestižu un prokuroru izglītības jautājumus. Tāpat mikroklimats prokuratūrā neesot tas labākais.

Likstas ar pielaidi valsts noslēpumam – Satversmes aizsardzības birojs šo pielaidi anulējis Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei, tāda nav piešķirta arī trim Saeimas deputātiem – Zentai Tretjakai (Saskaņa), Veiko Spolītim (Vienotība) un deputātam Mihailam Zemļinskim (Saskaņa), bet deputātam Artim Rasmanim (ZZS) vēl turpinās pārbaude.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu