Kinodopings pavasarim • IR.lv

Kinodopings pavasarim

4
Komēdijas/šausmu filmas Kas notiek krēslā aktieru ansamblis
Kristīne Simsone

Festivāls Spektrs – pazīstami vārdi un lielisks humors

Festivāls, ko joprojām neatlaidīgi rīko vietējie kinoblogeri, noris trešo reizi. No nedēļas nogales pasākuma tas ir izaudzis par cienīgu kinonotikumu sešu dienu garumā, kurā iespējams atklāt gan zināmu režisoru jaunākos darbus, gan atvaidzinošus un drosmīgus skatāmgabalus. 

Rīkotājiem Sergejam Musatovam, Ģirtam Lustem un Sergejam Timoņinam ir izdevies saglabāt festivāla garu, proti, nobalansēt uz trauslās robežas starp pozitīvu izdabāšanu publikai un kinodarbu saturisko oriģinalitāti. Viens no spēcīgākajiem Spektra akcentiem – prasmīgs un kinopieredzes ziņā patīkams žanru mistrojums. Lūk, filmas, kuras vērts nepalaist garām.

Komiķi pret vampīriem

Ne velti pieredzējuši režijas meistari par vienu no grūtākajiem kinožanriem dēvē tieši komēdiju – aizvadītajā Berlīnes kinofestivālā pat Vims Venderss puspajokam atzinās, ka līdz komēdijai vēl neesot «izaudzis». To nevar apgalvot par jaunzēlandiešu komiķu apvienību Flight of the Conchords. Tās dalībnieku Taika Vaititi (Taika Waititi) un Džemeina Klementa (Jemaine Clement) veidotā parodija par vampīrfilmām un tukšpaurīgajiem realitātes šoviem Kas notiek krēslā (What We Do in the Shadows) ir kārtīgs smejamgabals. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu