Piektdien Vidzemes koncertzālē vijolnieka Didjē Lokvuda un "Kremerata Baltica" koncerts • IR.lv

Piektdien Vidzemes koncertzālē vijolnieka Didjē Lokvuda un “Kremerata Baltica” koncerts

27
Franču vijolnieks Didjē Lokvuds. Publicitātes foto

Skanēs tango un džezs

Piektdien, 20.martā, Vidzemes koncertzālē “Cēsis” notiks džeza vijolnieka Didjē Lokvuda un “Kremerata Baltica” koncerts “Sempre tango&Jazz”

Koncerta pirmajā daļā skanēs tango klasiķu Osvalda Golijova un Astora Pjacollas mūzika īpaši orķestrim “Kremerata Baltica” veidotās aranžijās ar Anastasiju Volčoku pie klavierēm un vibrofonistu Andreju Puškarevu kā solistu. Koncerta otrajā daļā skanēs džeza tēmas, kā arī paša Lokvuda kompozīcijas. Lokvuds pagājušajā gadā ar spilgtiem koncertiem svinēja savas karjeras 40.gadadienu. Lokvuds iedvesmojies no klasiskās mūzikas, džeza, blūza un roka, piemēram, no Džona Koltreina, Telonija Monka, Džimija Hendriksa un Frenka Zapa, kā arī no mutvārdu un tradicionāli etniskās pasaules, savvaļas un tekstila rūpnīcām savā dzimtajā Francijas pilsētā Kalē. Vijoles spēli viņš apguvis no sešu gadu vecuma, bet jau desmit gadus vēlāk savas studijas Kalē konservatorijā pārtraucis, lai pievienotos progresīvā roka un džeza grupai “Magma”. 

Mākslinieka kontā ir vairāk nekā 4000 nospēlētu koncertu un pasaules tūres. Viņš saņēmis neskaitāmus apbalvojumus par savu ieguldījumu mūzikā. Lokvuds piedalījies dažādās meistarklasēs un 2001.gadā izveidojis pats savu stīgu instrumentu skolu “Centre des Musiques Didier Lockwood”. Lokvuds ir praktizējies elektriskā džeza, akustiskā džeza, čigānu džeza un klasiskā džeza spēlē. Savas karjeras laikā viņš ir veidojis vairākus mūzikas projektus, sākot ar kino skaņu celiņiem līdz unikāliem šoviem, piemēram, “Jazz et la Diva”, kas šķērsoja mūzikas apvāršņus, radot pretrunīgu džeza un klasiskās mūzikas koncertprogrammu. 

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu