Stradiņa slimnīcas vadītājs Šmits iesniedzis atlūgumu (papild.) • IR.lv

Stradiņa slimnīcas vadītājs Šmits iesniedzis atlūgumu (papild.)

11
Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits. Foto: Ieva Čīka, LETA

Jauno valdes vadītāju meklēs konkursa kārtā

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes vadītājs Dins Šmits pirmdien uzrakstījis atlūgumu un aizgājis no amata, tā Latvijas Radio pavēstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Viņš amatā atradīsies līdz rītdienai. Belēvičs stāstīja, ka jauno valdes vadītāju meklēs konkursa kārtā, lai atrastu vispiemērotāko kandidātu, ziņo LETA.

Belēvičs norādīja, ka neviens nav lūdzis Šmitu “noņemt”. Ministrs norādīja, ka ar slimnīcas vadītāju viņam bijušas korektas attiecības.

Kā Latvijas Radio norādīja pats Šmits, patlaban slimnīcas valdei un Veselības ministrijas (VM) vadībai nav vienota redzējuma par slimnīcas tālāko darbību un nepieciešama saskaņa, lai kvalitatīvi strādātu. Šajā gadījumā slimnīcu vadīt būtu grūti, jo viedokļi atšķiras, tādēļ arī izlēmis iesniegt atlūgumu.

Kā liecina informācija VM mājaslapā, no rītdienas Stradiņa slimnīcas valde turpinās darbu divu esošo valdes locekļu – Andas Čakšas un Normunda Štāla – sastāvā. Abi valdes locekļi būs ar juridiski vienlīdzīgām lemšanas tiesībām.

Jau ziņots, ka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits zaudējis Veselības ministra Gunta Belēviča uzticību un, iespējams, pirmdien paredzētajā ārkārtas dalībnieku sanāksmē tiks izskatīts jautājums par Šmita atbrīvošanu no amata.

Atbrīvot viņu no amata plānots tāpēc, ka ir dažādas neskaidrības ar slimnīcas finanšu plūsmu, kā arī problēmas ar jaunā korpusa būvniecību, preses brīfingā sacīja VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa.

Veselības ministrijas valsts sekretāre Zvidriņa informēja, ka Stradiņa slimnīcai ir maksātnespējas pazīmes.

Stradiņa slimnīca 2007.gadā saņēmusi 66 021 000 eiro lielu valsts galvoto aizdevumu. Līdz pagājušā gada beigām slimnīca aizdevējam bija atmaksājusi 6 389 129 eiro. Slimnīcai kopējā summa aizdevējam “FMS Wertmanagement AOR” jāatmaksā līdz 2042.gadam.

Savukārt slimnīcas vadītājs Dins Šmits paziņojis, ka slimnīcai nav maksātnespējas pazīmju un tā spēj segt visas saistības.

Viņš norādīja, ka slimnīca spēj apmaksāt savas kredītsaistības, kā arī tai nav nekādu aizkavētu vai nesamaksātu rēķinu.

 

Komentāri (11)

Balitis 09.03.2015. 12.58

Tā dīvaini sanāk, traci par kļūdām būvniecībā sataisīja tieši Šmita darbā pieņemtais būvuzraugs un tagad Šmitu par to ņem nost. Būvnieki protams būs laimīgi..

+4
0
Atbildēt

0

Kaspars Arkliòð 09.03.2015. 20.01

Cienījams solis, Din! Ierēdnīšiem baigais šoks – kā tā var neturēties pie sava krēsla?

Jebkurā gadījumā VM būs grūti atrast nākošo sakarīgo vadītāju, kas esošajā politiskajā un finansējuma situācijā spētu gan vadīt slimnīcu (vai, piemēram, Ērgli), gan izpatikt VM. Paredzu, ka avantūristu-brīnumdaru-solītāju gan netrūks.

+3
0
Atbildēt

0

klusais 09.03.2015. 19.22

Redzot Šmita reakciju par neuzticības izteikšanu , ir sajūta , ka viņš daudz ko nepasaka . Nu redzēsim kā situācija attīstīsies un kā Belevičam izdosies izrullēt situāciju . Izskatās , ka ir kādi zemūdens akmeņi par kuriem Šmits klusē…

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu