Atskaites punkts • IR.lv

Atskaites punkts

4
Nellija Ločmele

 

Pēdējās nedēļas atnesušas ne tikai agru pavasari, bet temperatūra kāpj arī politikā. Nezinu, vai pa Kremļa saimnieka logiem ir redzams ziedu kalns vietā, kur nošāva opozīcijas līderi Ņemcovu, bet šī vieta Kremļa pakājē tagad noteikti ir labākais skatpunkts, no kura atklājas prezidenta Putina vara.

Ņemcova kaps kļūs par jaunu atskaites punktu daudziem domājošiem cilvēkiem Krievijā, blakus tās robežām un tālu aiz tām. Nāve ir politiskās cīņas metode Krievijā. Naids ir šīs cīņas saturs. Un karš ir Putina varas galvenais darbs, kā var pārliecināties arī valsts šā gada budžetā, kurā gandrīz vai puse – aptuveni 40% visu tēriņu – ir atvēlēti «spēka struktūrām».

Protams, Ņemcova kaps ir jauns atskaites punkts arī Latvijai. Nupat Igaunijai vēlēšanās izdevās izsprukt no bīstamā scenārija, kad prokremliskā Savisāra partija (mūsu Saskaņas analogs) iegūtu lielāko mandātu skaitu parlamentā un iespēju izvirzīt premjeru. Latvijai liels politisks pārbaudījums stāv priekšā šovasar, izvēloties Valsts prezidentu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu