Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Seši cilvēki nogalināti, bet 21 ievainots, kad otrdien ar raķetēm tika apšaudīta Kramatorskas pilsēta, kas atrodas 60 km uz ziemeļrietumiem no Doņeckas. Tiek uzskatīts, ka Kramatorska šobrīd vēl atrodas Ukrainas armijas kontrolē.

Nedēļas notikumi pasaulē

Reaģējot uz Krievijas agresiju pret Ukrainu, NATO dalībvalstu aizsardzības ministri vienojušies nekavējoties izveidot sešas bāzes Austrumeiropā, kā arī izveidot sevišķi ātrās reaģēšanas vienību, kuras sastāvā būs 5000 vīru. Vienības veidošanā vadošo lomu piekrita uzņemties Francija, Vācija, Itālija, Spānija, Polija un Lielbritānija.

Ja diplomātija būs nespēcīga, Eiropai nāksies atgriezties pie ieroču piegādes jautājuma Ukrainai, paziņoja Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Štein-meiers. Ja netiks izpildītas Minskas vienošanās, daudzas ES dalībvalstis var mainīt savu nostāju par bruņojuma piegādi Ukrainai. ASV pagaidām nav pieņēmušas lēmumu par ieroču piegādi Ukrainai, taču karadarbība Donbasā eskalē.

Krievijā sākusies «valsts nodevēju» vajāšana – varasiestādes apsūdzējušas bijušo Maskavas pareizticīgās baznīcas darbinieku Jevgēņiju Petrinu valsts nodevībā, jo iepriekš viņš Maskavas patriarhāta uzdevumā strādāja Ukrainā. Apsūdzība valsts nodevībā šomēnes izvirzīta arī Krievijas kodolzinātniekam Vladimiram Golubevam par kādu rakstu Čehijas žurnālā. Savukārt daudzbērnu māte Svetlana Davidova pēc sabiedrības spiediena tika atbrīvota no apcietinājuma.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu