Putins sakož zobus un gaida • IR.lv

Putins sakož zobus un gaida

3
Konstantīns Soņins.

Viens no pazīstamākajiem Krievijas ekonomistiem Konstantīns Soņins prognozē valstij nevis defoltu, bet brežņeviskas stagnācijas gadus

Visi diktatori ir efektīvi tikai pirmajā desmitgadē, pēc tam vairāk interesējas par noturēšanos krēslā, nevis valsts attīstību, tāpēc Krievijā iespējama revolūcija, intervijā žurnālam Der Spiegel decembrī sacīja Konstantīns Soņins. Pēc dažām dienām viņš zaudēja prorektora amatu Augstākajā ekonomikas skolā, kur turpina strādāt par profesoru. «Krievijā daudzas lietas par politiku nedrīkst teikt. Bet par ekonomikas prognozēm vēl pagaidām nearestē,» viņš pajoko Skype intervijā, pirms nopietni atbildēt uz Ir jautājumiem par Putina varas ekonomiku.

«Krievijas ekonomika ir driskās,» ikgadējā uzrunā Kongresam janvārī teica ASV prezidents. Cik adekvāts ir šis vērtējums?
Obama pateica patiesību – Krievijas ekonomikai ir nopietnas problēmas, valsts atrodas izolācijā.

Savukārt Putins nesen sacīja, ka Krieviju gaida divi recesijas gadi, bet vēlākais 2017.gadā atjaunosies izgausme, sekojot naftas cenai.
Tā ir plaši izplatīta teorija, ar kuru daudzi valdībā cits citu mierina – naftas cena augs, jo tā nevar neaugt. Taču 80. un 90.gadu pieredze liecina, ka naftas cena var necelties arī 15 gadus pēc nogāšanās. Toreiz lēcienu pieredzējām jau pilnīgi citā valstī ar citu vadību.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu