Pēc jaunietes slepkavības Rēzeknē no amata atbrīvoti trīs policisti • IR.lv

Pēc jaunietes slepkavības Rēzeknē no amata atbrīvoti trīs policisti

25
Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

Viens no atbrīvotajiem ir par slepkavību aizdomās turētā jaunieša tēvs

Saistībā ar nesen notikušo jaunietes slepkavību Rēzeknē dienesta pārbaudes rezultātā no amata Valsts policijā (VP) atbrīvoti trīs likumsargi, aģentūrai LETA pastāstīja VP priekšnieks Ints Ķuzis.

Viens no atbrīvotajiem ir par slepkavību aizdomās turētā jaunieša tēvs. Pārējie divi ir policisti, kas neveica savas funkcijas un bija apturējuši jaunietei atņemto automašīnu, pie kuras stūres sēdēja policista dēls. Iepriekš no amata pienākumu pildīšanas atstādinātā Rēzeknes iecirkņa Kārtības policijas priekšniece turpinās darbu VP, jo konstatēts, ka sava darba organizācijā viņa ieguldījusi lielas pūles un netika gūts apstiprinājums, ka viņa būtu saucama pie disciplināratbildības.

Ķuzis VP Latgales reģiona pārvaldes vadībai uzdevis stiprināt kontroles pasākumus pār darbiniekiem, lai līdzīgas situācijas nebūtu iespējamas.

Janvāra sākumā Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušas jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā Rēzeknē izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu “Audi”, bet mājās nav atgriezusies.

Pāris stundu laikā aizdomās par saistību ar meklējamās personas pazušanu kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus un ieguva informāciju, ka aizturētie iepriekš rūpīgi izplānojuši jaunās sievietes slepkavību. Izmeklētāji arī noskaidroja vietu, kur noslēptas mirstīgās atliekas.

Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklāja, ka policistu un iespējamā slepkavas ceļi krustojušies jau nozieguma izdarīšanas naktī. Proti, policijas patruļa uz autoceļa apturēja upurim nolaupīto automašīnu “Audi”, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformēja protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudīja, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādājuši automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdevuši savam kolēģim.

Par dienesta pienākumu nepildīšanu VP Iekšējās drošības birojā tika sākta izmeklēšana. Savukārt VP priekšnieks Ķuzis nākamajā dienā, iepazīstoties ar situāciju, no amata pienākumu pildīšanas atstādināja četrus cilvēkus – abus darbiniekus, kuri nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un aizdomās turētā jaunieša tēvu, kurš strādāja Rēzeknes iecirknī.

 

Komentāri (25)

Absints 11.02.2015. 17.34

Balvos policistiem par slepkavību nekas nebija. Gan jau te ar viss norimsies. Tagad drusku pašūmēsies, pēc tam jau aizmirsīsies. Varbūt būs pat tiesa, bet advokātam būs iesnas un tiesu atliks, būs procesuāli pārkāpumi, tiesnešu maiņas, atliks atkal un atkal un utt, tā kā nav ko uztraukties, Balvu precedents būs arī Rēzeknē… var droši slepkavot, tfu atbalstīt slepkavas, tālāk…

+5
-2
Atbildēt

0

dzeris49 11.02.2015. 21.36

Tas sliktākais jau ir tas, ka Latvijā ir maz tādi, kuri ticētu Latvijas tiesām, policijai, prokuratūrai, utt, vispār tam, ka šai valstī valda likums, nevis nauda un blati, tātad, zudusi ticība valstij.

Latvijā pilnībā degradēts tiesiskuma jēdziens, taisni, pateicoties mūsu absolūti pērkamajai politiskajai elitei, kam rūp tikai personiskās, nevis valsts un pilsoņu intreses, un kas nespēj un arī wegrib veikt it nekādas reformas, lai kaut kas šeit mainītos.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu