"Grammy" ieraksts ar latviešu izcelsmes baritona dalību pārspēj Krēmera kamerorķestri • IR.lv

“Grammy” ieraksts ar latviešu izcelsmes baritona dalību pārspēj Krēmera kamerorķestri

23
Pauls Berkolds.

Albums saņēmis “Grammy” balvu kategorijā “Labākais klasiskās mūzikas albums”

“Grammy” balvu ieguvis mūziķa Harija Perča albums “Plectra and Percussion Dances”, kurā kā solists piedalījies latviešu izcelsmes amerikāņu baritons Pauls Berkolds, liecina informācija “Grammy” mājaslapā.

Albums saņēmis “Grammy” balvu kategorijā “Labākais klasiskās mūzikas albums”.

Berkolds ir dzimis ASV, bet uzstājies un mācījis arī Latvijā. Nesen viņš saņēma Fulbraita stipendiju, lai attīstītu amerikāņu vokālās mūzikas kursu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur viņš uzturēsies šā gada pavasarī.

Berkolds strādā Kalifornijas Mākslas institūtā. Viņš mācījies Vašingtonas universitātē, bet savus maģistra un doktora grādus ieguvis Dienvidkalifornijas Universitātē. Berkolds izpilda dažādu mūziku, sākot no Johana Sebastiana Baha un beidzot ar Endrū Loida Vēbera darbiem. Savas 30 gadus ilgās karjeras laikā mūziķis uzstājies ASV, Kanādā, Meksikā, Vācijā, Francijā, Lielbritānijā, Taivānā, kā arī Baltijas valstīs un Austrālijā.

Kategorijā “Labākais klasiskās mūzikas albums” uz “Grammy” balvu pretendēja arī Rīgā dzimušā vijolnieka Gidona Krēmera un kamerorķestra “Kremerata Baltica” komponista Mečislava Veinberga darbu ieskaņojums, ziņo LETA.

Jau ziņots, ka “Grammy” balvu pasniegšanas ceremonijā svētdien Losandželosā triumfēja britu soulmūzikas dziedātājs Sems Smits, kurš saņēma četrus apbalvojumus.

“Grammy” ierakstu balvu ik gadu pasniedz 82 nominācijās par izciliem sasniegumiem mūzikas ierakstu jomā.

 

Komentāri (23)

MZGD 09.02.2015. 16.30

“Viņš mācījies Vašingtonas universitātē, bet savus maģistra un doktora grādus ieguvis Dienvidkalifornijas Universitātē.” Kapec viena “universitate” ir aarakstita ar lielo burtu bet otra ar mazo?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu