Krievijā 9.maijā plāno amnestiju, lai papildinātu Donbasa kaujinieku rindas • IR.lv

Krievijā 9.maijā plāno amnestiju, lai papildinātu Donbasa kaujinieku rindas

21
Ukrainas karavīri pie Avdejevkas saņem brīvprātīgo sarūpētos apģērbus un citas nepieciešamas lietas. Foto: AFP/LETA

Doņeckas teroristu vadonis sola vispārējo mobilizāciju un 100 000 vīru iesaukšanu

Krievija 9.maijā plāno masveidā atbrīvot ieslodzītos, lai viņi varētu papildināt kaujinieku rindas Ukrainas teritorijā, pirmdien paziņoja Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšsēdētāja padomnieks Markijans Lubkivskis.

“Krievijas Federācijā uz 9.maiju tiek plānota plaša amnestija, un tās rezultātā brīvībā tiks izlaisti ieslodzītie, kas papildinās kaujinieku rindas cīņā pret Ukrainu,” sacīja amatpersona, norādot – tas ir kārtējais pierādījums, ka Krievija vienkārši tāpat vien savas darbības pret Ukrainu neapturēs un pret Ukrainu tiek īstenots mērķtiecīgs karš, ziņo LETA/UNIAN.

Šo informāciju UDD saņēmis no operatīviem avotiem, piebilda Lubkivskis. “Negribu nevienu baidīt un radīt nemieru vai nervozitāti, bet gribu, lai mēs visi saprastu, ka pret mums šodien tiek vērsts ārkārtīgi aktīvs un agresīvs karš, un mums šodien ir jābūt gataviem tam, ka mūsu valsts ir jāaizsargā,” piebilda padomnieks.

Tikmēr teroristu organizācijas “Doņeckas tautas republika” vadonis Aleksandrs Zaharčenko pirmdien solījis izsludināt vispārējo mobilizāciju un iesaukt 100 000 vīru cīņai pret Ukrainas armiju Donbasā.

Mobilizāciju plānots veikt desmit dienu laikā teroristu kontrolētajās teritorijās Doņeckas apgabalā.

Zaharčenko paziņoja, ka apvienotajā “Doņeckas tautas republikas” un “Luganskas tautas republikas” armijā būšot 100 000 vīru, bet nepaskaidroja, kā tieši mobilizācija tiks organizēta. “Mobilizācija ir pirmais solis. Vispirms būs brīvprātīgie, un tad mēs redzēsim, ko darīt tālāk,” norādīja Zaharčenko. Cik kaujinieku pašreiz karo Austrumukrainā, viņš neatklāja.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Ukrainā līdzās vietējiem kaujiniekiem un krievu algotņiem atrodas arī vairāk nekā 9000 Krievijas regulārās armijas karavīru. Maskava joprojām noliedz, ka tās spēki karotu Ukrainā, lai gan tam gūti daudzi pierādījumi un Rietumos neviens par to vairs nešaubās.

Pēdējo nedēļu laikā kaujas Donbasā ir pastiprinājušās, un sestdien Minskā izjuka miera sarunas, sagraujot cerības uz saspīlējuma mazināšanos.

Arī Kijeva sākusi mobilizāciju, šogad plānojot iesaukt bruņotajos spēkos 100 000 jaunu karavīru.

 

Komentāri (21)

J.Biotops 02.02.2015. 16.18

Jācer, ka līdz tam laikam Ukrainas armija saņems pienācīgu bruņojumu un varēs dot atbilstošu ieguldījumu noziedzības mazināšanā un pasaules attīrīšanā.

+11
0
Atbildēt

3

    Krotow > J.Biotops 02.02.2015. 19.03

    Izskatās, ka kādam no sapuvušajiem Tu-95 ar visu “kravu” būs janogāžas pie Briseles. Līdz tam “apaļajā namā” tikai bažīsies un runās.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > J.Biotops 02.02.2015. 18.26

    Nesaņems, neceri.

    Merkele šodien kārtējo reizi paziņojusi, ka Vācija dod priekšroku sarunām:)

    Nebūs tur nekas.

    Vienīgie, kas kaut ko varētu piegādāt, ir ASV, Kanāda. Poļi arī droši vien labprāt k-ko ukraiņiem iešķiebtu, tikai problēma tāda, ka to mazumiņu, kas viņiem ir, bail atdot – ka pašiem neievajagas.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > J.Biotops 02.02.2015. 19.20

    Raicha – vai tad kāds te kaut ko cer no Briseles? Tur taču vispār grūti atšķirt, kurš tajā konfliktā vainīgs – ukraiņi saka vienu, krievi – citu, tādēl kārtējo reizi tas, kurš aizstāvas, pielīdzināts agresoram – šauj ta abi, ej nu sazini, kuram palīdzēt. (Ne tā, kā Centrālāfrikā, kur visādi franči uzreiz saskata, kuram morim taisnība)

    Vienīgā cerība – visā Eiropā tik nīstie amerikāņu imperiālisti. Pat Obamam sāk pielekt, ka Ukrainai jādod arī „letālie” ieroči.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

Krotow 02.02.2015. 16.15

Atkal nekā jauna. Jau 2. Pasaules karā PSRS salasīja soda bataljonus no zekiem, kuri sēdēja nometnēs ar pantiem par kriminālnoziegumiem (ne politiskos). Tad jau vajadzība pēc NKVD/FSB “zagradotrjada” šiem aizmugurē kļūst pamatota :)

+10
0
Atbildēt

1

    west > Krotow 02.02.2015. 19.00

    Izlaistie urkas jau nu būs tie, kuri atdos savu dzīvību par Putina čekistu režīmu. Tūliņ jau ieskrējās :)

    Labākajā gadījumā viņus var palaist aptīrīt pamestās mājas.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

Valdis Eiserts 02.02.2015. 17.10

Donbasa OPOLČENCI par vēlu saprata savu kremlinu plānos paredzēto lomu. Lielākā daļa jau kapos, pārējie aizlaidušies. Tagad no cietumiem jāizlaiž jauna porcija, kuru “krieviskās intereses” aizstāvēs “zaļie, laipnie” cilvēciņi. Pārējās Ukrainas krievi neuzķeras uz kremlinu propagandas – karo kopā ar ukraiņiem.

Rīgas KVARTIRANTI neliekas gudrāki par Lugandonijas OPOLČENCIEM un neaizdomājas, ka X stundā kremlinu pieaugošais totalitārisms viņus jau būs kvlificējis par dzimtenes nodevējiem. Vēl nav par vēlu painteresēties, vai Lugandonijā palikuši daudzi, kuri vēlas kremlinu “aizstāvību”!?

9. maijā rīkotais Lielās Tēvijas Propaganas invalīdu karnevāls sniegs ilustrāciju augstāk minētajam.

+9
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu