Prokrieviskie spēki Latgalē mēģina sašķelt sabiedrību • IR.lv

Prokrieviskie spēki Latgalē mēģina sašķelt sabiedrību

21
Latgales karogs.

Latgolys Saeima” asi nosoda nesenos Latgales karoga zaimošanas gadījumus, mēģinot izmantot šo karogu pretvalstisku ideju propagandēšanai

Latgales karogs, tāpat kā līvu vai sēļu karogs, ir lokālpatriotisma simbols, ko latgalieši izmanto kā pašidentifikācijas zīmi, kas ļauj atrast savējos gan Latgalē, gan pasaulē. Karogs tika izstrādāts un iesvētīts 2010. gadā un kopš tā laika tiek lietots Latgales pašvaldībās, valsts un privātās iestādēs. Ideoloģija, kas stāv aiz šī karoga ir vienkārša – vienota, lepna, latgaliska Latgale, novads, kas ir integrāla Latvijas sastāvdaļa, taču saglabā un kopj savu kultūru, identitāti un valodu savam un valsts labumam.

Latgales karoga proporcijas 2:1:2 sakrīt ar Latvijas karoga proporcijām. Latgales grifam, ko redzam uz karoga, mājas ir Latvijas ģerbonī.

Mēģinājumi karogu sasaistīt ar Ukrainas tipa separātisma iniciatīvām ir nožēlojama provokācija, kuras ideja ir pretīga pēc būtības jebkuram latgalietim, kurš šo karogu sauc par savu.

Karoga zaimošana nav jauna parādība mūsu valstī. Laiku pa laikam mēs dzirdam par gadījumiem, kad dažādi dīvaiņi valsts karogā šņauc degunu, slauka kājas vai met karogu upē no tilta. Katrā sabiedrībā ir margināļu grupas, kas šādi mēdz rīkoties ar sabiedrībai dārgiem simboliem. Labā ziņa – valsts tiesībsargājošās institūcijas parasti spēj ierādīt viņiem atbilstošu vietu.

“Latgolys Saeima” izsaka pateicību Drošības policijai par ātru reakciju uz šo gadījumu, ierosinot krimināllietu. Mēs ar gandarījumu atzīstam pēdējā laika valsts pretimnākšanu latgaliešu valodas pielietojuma laukā, un tagad ir pienācis brīdis, kad valsts ar stingru rīcību var nodemonstrēt spēju aizstāvēt latgaliskās vērtības ne tikai vārdos, bet arī darbos.

“Latgolys Saeima” aicina latgaliešus ar lepnumu lietot savu karogu sabiedriskajā un privātajā sfērā.

“Latgolys Saeima” aicina Latvijas sabiedrību uz izpratni – Latgales simbols pašlaik ir nokļuvis informatīvā kara uzbrukuma ugunīs, mēs ceram uz Vidzemes, Kurzemes, Zemgales, sēļu un līvu ļaužu atbalstu šajā situācijā.

“Latgolys Saeima” aicina masu medijus netiražēt deformēta Latgales karoga attēlu, tā vietā informācijas ilustrācijai izmantojot korektu karoga attēlu.

Biedrības “Latgolys Saeima” biedrs Harijs Bernāns

 

Komentāri (21)

lno 30.01.2015. 13.37

Курс доллара на Московской бирже достиг 71,6 рубля, евро – превысил 81 рубль после решения ЦБ понизить ключевую ставку с 17 до 15%

+9
0
Atbildēt

0

Edgars 30.01.2015. 18.41

mēs paši sildām čūsku(saskaņu)azotē!

+9
0
Atbildēt

1

    west > Edgars 31.01.2015. 06.01

    Nez,kāpēc nevienu drošības orgānu neuztrauc indīgās čūskas eksistence mūsu zemē ?

    Jebkurš bērnudārznieks zina, kas to ir iemetis un baro.

    Ir aizdomas, ka lielie onkuļi pavēlēja čūsku neaiztikt. Viņiem galvenais ir, lai pie nabadzīgajām reņģu galvām viss ir klusi un pašiem nekur nebūtu jāiejaucas. Onkuļiem savu problēmu jau tāpat pietiek.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 30.01.2015. 14.19

krievija jau to dara pa visu Latviju , palasiet komentaarus zem rakstiem tvnetā

+8
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > 30.01.2015. 21.39

    Ne tikai Latvijā – Lietuvā iet vaļā čista krieviskas „Viļņas tautas republikas” būvēšana. Moskaļi visur ir moskaļi.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu