Krievijas un Baltkrievijas opozīcijas līderiem Igaunijā savs TV kanāls • IR.lv

Krievijas un Baltkrievijas opozīcijas līderiem Igaunijā savs TV kanāls

13
Ekrānšāviņš no "Aru.tv"

Viens no “Aru.tv” vadītājiem ir Latvijā pazīstamais mūzikas kritiķis Artēmijs Troickis

Lai cīnītos ar Kremļa propagandu, Krievijas un Baltkrievijas opozīcijas līderi Igaunijā izveidojuši savu TV kanālu krievu valodā, ziņo britu “The Guardian“.

Patlaban “Aru.tv” internetā raida trīs reizes nedēļā, bet no aprīļa plānots paplašināt darbību, stāsta kanāla dibinātājs un Baltkrievijas aktīvists Pāvels Morozovs.

“Aru.tv” vada pārsvarā politiskie emigranti. Morozovs Igaunijā saņēmis politisko patvērumu pēc tam, kad viņam 2005.gadā Baltkrievijā radās nepatikšanas par karikatūrām, kurās bija attēlots valsts diktatoriskais prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Viens no galvenajiem raidījumu vadītājiem būs arī Latvijā labi pazīstamais krievu mūzikas kritiķis un blogeris Artēmijs Troickis, kurš atklāti uzstājies pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Kā zināms, Troickis tagad no Krievijas pārcēlies uz dzīvi Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

Jaunais informācijas kanāls saņem atbalstu no projekta “Mymedia”, kura mērķis ir izveidot neatkarīgus masu informācijas līdzekļus Turcijā un virknē bijušo Padomju savienības republiku. Projektu finansē Dānijas valdība.

“”Aru.tv” ir domāts Krievijas iedzīvotājiem un krievvalodīgajiem Ukrainas, Baltijas valstu un Baltkrievijas iedzīvotājiem,” stāsta Morozovs Polijas avīzei “Rzeczpospolita”. “Cilvēki, kuri šo projektu īsteno, par savu galveno uzdevumu uzskata sniegt informāciju bez propagandas elementiem.”

Iepriekšējais Morozova mēģinājums ar “Aru.tv” 2009.gadā nesekmējās. Tagad tā formāts ir mainījies, kanāls būs vairāk “satīrisks”, teica Morozovs.

Jaunais TV kanāls Igaunijā pie skatītājiem nāk laikā, kad Vācijas valsts televīzijas un radio kompānija “Deutsche Welle” mēģina izveidot jaunu starptautisku ziņu dienestu, kura uzdevums būtu pretstāvēt Krievijas propagandai. Ierosinājums izveidot šādu informācijas kanālu izskanējis arī Eiropas Savienības institūcijās.

Kā zināms, Kremļa TV kanāls “Russia Today”, kas domāts tieši ārzemju skatītājiem, paplašinājis savu darbību pasaulē, bet nesen no Lielbritānijas sabiedriskā medija regulatora saņēma brīdinājumu par Ukrainas krīzes neobjektīvu atspoguļojumu. Pagājušā gada beigās Kremlis paziņoja, ka izveidots jauns mediju resurss “SputnikNews”, kas arī ir domāts ārvalstu skatītājiem.

 

Komentāri (13)

west 30.01.2015. 20.00

Ļoti jauki, bet tam nav nekāda sakara ar sovoku zombiju izārsētēšanu.Viņi skatās tikai PutinTV.

Tikai ledusskapja atvēršana un pavisam balta ekrāna skats tājā liks viņiem sākt domāt. Tas gan neko nemainīs. Viņi zemi rīs un vaļenkos staigās visu mūžu, lai tikai NATO un Amerikai būtu slikti.

Ja pa gaisu pasistajai Europai ir kādi jautājumi sakarā ar potenciālā agresora mentalitāti, tad par simbolisku samaksu varam konsultēt. Baltiešiem ir brīnišķīga savstarpējās saskarsmes pieredze – liela un neaizmirstama.

+7
0
Atbildēt

0

traductrice 30.01.2015. 16.23

Iagunijā ir tapis tv kanāls “vremja vraķ”. Latvijā spraigi tiek gatavots tv kanāls “vremja spaķ”. Raidījumu vadīs hrjuša no spokoinoj noči mališi.

+6
0
Atbildēt

0

lno 31.01.2015. 14.58

Tiem, kuri vēl nesen lobēja Krievijas gāzi, apgalvojot, ka tai neesot alternatīvas:

https://www.youtube.com/watch?v=qC3uBURGDUo&feature=youtu.be

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu