Stikla savaldīšana • IR.lv

Stikla savaldīšana

2
Aile grupa valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš.

Kad pirms 20 gadiem Ulda Pīlēna arhitektu birojs noslēdza pirmo līgumu par plastmasas logu ražošanu, nekādas ražotnes vēl nebija. Tagad koncernā UPB ietilpstošā Aile grupa strādā eksportam, rada jaunus tehnoloģiskus risinājumus un vienkāršo plastmasas logu ražošanu atstājusi jau pagātnē

Toreiz plastmasas logi bija moderns, pieprasīts produkts, atceroties 1994.gadu, saka Aile grupa valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš. Pirmie no tiem tapuši bijušā Liepājas kara komisariāta telpās, bet izejmateriāli glabāti blakus esošajā garāžā. Tagad šajā vietā atrodas UPB nams biroja ēka. Vēlāk, pasūtījumu skaitam pieaugot, logu ražotne pārcelta uz Grobiņu.

Pašlaik, pēc 20 gadiem, Aile grupa strādā galvenokārt ar lieliem, sarežģītiem stikla fasāžu risinājumiem un savās trijās ražotnēs Liepājā izgatavo stikla paketes, alumīnija stiklotās fasādes un koka un alumīnija stiklotās konstrukcijas. Lielākā daļa, ap 80% no Aile grupa produkcijas tiek eksportēta. «Eksportu organizējam sadarbībā ar savu mātesuzņēmumu UPB un tā pārstāvniecībām ārvalstīs. Aile grupa veic konstrukciju projektēšanu un ražošanu, savukārt UPB ārvalstīs nodrošina to montāžu,» stāsta Dainis Bērziņš.

Bet plastmasas logi nu jau kļuvuši par vēsturi, un pagājušajā gadā to ražošana pārtraukta.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu