Dāvis, kurš ārstējās Filadelfijā, atgriežas Latvijā • IR.lv

Dāvis, kurš ārstējās Filadelfijā, atgriežas Latvijā

20
Mazais Dāvis pēc ārstēšanās ASV atgriežas Latvijā. Foto no LTV7

Puisēna veselība strauji uzlabojas, turpmāko ārstēšanu varēs veikt Latvijā

Deviņgadīgais Dāvis, kurš pērnā gada 16.decembrī devās uz ASV, lai saņemtu viņa dzīvībai nepieciešamu operāciju, kādu varēja nodrošināt Filadelfijas Bērnu slimnīcā, 5.janvārī tiks izrakstīts no šīs slimnīcas, Bērnu slimnīcas fondam 2.janvārī paziņoja slimnīcas pārstāvji un Dāvja mamma.

Bērnu slimnīcas fonds tagad meklē avioreisu, ar kuru mājās varētu atgriezties Dāvis kopā ar mammu.

Kā zināms, zēna dzīvības glābšanai un veselībai pāris dienu laikā Latvijā tika saziedoti 317 173.95 eiro, valsts viņam piešķīra100 000 eiro. Dāvis uz ASV devās pagājušā gada 16.decembrī, bet 18.decembrī zēnam tika veikta operācija, kas ilga astoņas stundas un kurā piedalījās arī Dāvja ārstējošais ārsts Olafs Volrāts no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, informē Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Procedūra bija veiksmīga un Dāvim jau decembra beigās tika izņemtas drenes un viņš patstāvīga varēja staigāt pēc gandrīz vairāk nekā pusgadu ilga perioda. Filadelfijas Bērnu slimnīcas ārsti turpina meklēt cēloni, kāpēc zēnam radās nopietni veselības sarežģījumi, taču tagad ir skaidrs, ka tā nav kardioloģiska saslimšana, par ko iepriekš bija aizdomas. Pēc ārstu ieskatiem Dāvis var dodies mājup un nepieciešamos izmeklējumus var veikt attālināti, par tiem informējot Dāvja ārstējošos ārstus Latvijā.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa vēlreiz sirsnīgi pateicas visiem, kuri atsaucās un palīdzēja Dāvim nokļūt ASV un saņemt operāciju, kas glāba Dāvja dzīvību un atgrieza viņam veselību. „Vēl pirms paša jaunā gada kopā ar Bērnu slimnīcas dakteriem nosūtījām materiālu, kas bija nepieciešams Filadelfijas ārstiem, lai varētu noteikt diagnozi, tāpēc baidījāmies, ka ārstēšanās nevis paātrināsies, bet tieši pretēji – ieilgs. Ne tikai mēs, bet arī Dāvja mamma bijām pārsteigti par ātro atveseļošanos, jo iepriekš slimnīca bija paudusi informāciju, ka ārstēšanās aizņems aptuveni pusotru mēnesi. Dāvis ir atveseļojies krietni ātrāk un var doties mājup, viņam ceļā vairs nav nepieciešama aprūpe, par ko mums visiem ir ļoti liels prieks,” saka Dambiņa.

Atgādinām, ka zēnam tika konstatēta smaga kombinēta patoloģija, kas bija saistīta ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem, tāpēc veidojas neatgriezeniski vielmaiņas traucējumi un iestājas imūndeficīta sindroms. Nesniedzot steidzamu palīdzību, slimības iznākums vairumā gadījumu ir letāls.

Bērnu slimnīcas ārsti ir veikuši vairākas medicīniskas darbības, t.sk. ķirurģisku limfas atteces traucējumu korekcijas mēģinājumu un citas, kas nav sniegušas cerēto rezultātu. Ņemot vērā to, ka Latvijā limfogrāfija netiek veikta, Bērnu slimnīcas terapeitiskās iespējas ir izsmeltas un bija nepieciešama ārvalstu palīdzība.

Dāvis bija pirmais pacients no Latvijas, kuram bija nepieciešams doties ārpus Eiropas Savienības un ekonomiskās zonas, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, jo tā bija iespējama tikai ASV.

Zēna dzīvības glābšanai un veselībai pāris dienu laikā tika saziedoti 317 173.95 eiro. Bērnu slimnīcas fonda bankas kontos kopumā ziedoti 186 828 eiro – „Swedbank” kontā 104 903, SEB bankā – 81 235, „Citadeles” bankā – 74 un ar „PayPal” 616,33 eiro, savukārt „Ziedot.lv” portālā ziedoti 53 873,63 eiro un pa labdarības tālruni saziedoti 76 472,32 eiro.

 

Komentāri (20)

KRUSTTEVS 05.01.2015. 01.23

…sakotnejaa diagnose neapstiprinajaas…tatad apzinati radita naudas izkrapsanas shema..kurs nopelnija…vila dambina aferas mes atceramies labi

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu