Gulbenieši “Sudrabas video” atpazīst viņas brāļa bērnus • IR.lv

Gulbenieši “Sudrabas video” atpazīst viņas brāļa bērnus

169
Foto no amatieru video

Lai gan Sudraba noliedz saistību ar internetā publicēto video, gulbenieši tajā atpazīst viņu kopā ar brāļa bērniem

Vairāki gulbenieši atpazinuši jauniešus, kas internetā publicētajā video redzami iekāpjam lidmašīnā kopā ar leoparda krāsas mētelī tērpto sievieti – pēc avotu teiktā, tie ir Ingunas Sudrabas brāļa bērni Reinis un Kārlis Sudrabi.

Ingunas Sudrabas brāļa Jāņa ģimene dzīvo Gulbenē, tāpēc pilsētas iedzīvotāji bez grūtībām atpazinuši abus jauniešus nelielajā video fragmentā, kas anonīmi publicēts internetā un ko svētdien pārraidīja arī raidījums “Nekā personīga“.

Pati Sudraba intervijā raidījumam pēc video noskatīšanās stingri noliedza, ka fragmentā redzamā sieviete būtu viņa. «Tā es neesmu. Šis nav ar mani nekādā veidā saistīts video. Tā ir kārtējā mēģināšana atkal nomelnot mani,» sacīja Sudraba. 

Video redzams, ka Sudrabai līdzīga sieviete lidostā Rīga iekāpj privātā lidmašīnā, trapa virzienā sev pa priekšu draudzīgi pabīdot divus zēnus, ar kuriem šķiet labi pazīstama. «Tie ir Reinis un Kārlis Sudrabi,» sarunā ar “Ir” apliecināja kāda bijusī puišu skolasbiedrene, kas lūdza savu vārdu publiski neminēt.

«Ar draugiem pārrunājām, citi arī viņus uzreiz pazina. Domājam, ka video ir filmēts pirms kādiem trim gadiem,» sacīja gulbeniete – tā liekot domāt puišu izskats un apģērbs. Uz “Ir” jautājumu, vai ir ticams, ka līdzās Reinim un Kārlim ir bijusi nevis Inguna Sudraba, bet kāda cita sieviete, gulbeniete atzina: «Neticu tam, jo video jau bija labi redzams, kā viņa bīdīja viņus. Nedomāju, ka sveša dāma tā izturētos».

Arī kāda cita gulbeniete “Ir” apliecināja, ka atpazinusi gan Sudrabu, gan viņas brāļa bērnus un atzina – ir pārsteigta, ka Sudraba noliegusi savu līdzdalību šajā situācijā, kurā gulbenieši nepārprotami atpazīst Sudrabas ģimenes locekļus. Sudrabai ir visai ciešas attiecības ar brāļa ģimeni, piemēram, viņa šogad apmeklējusi arī jaunākā dēla 9.klases izlaidumu Gulbenē.

“Ir” izdevās sazvanīt Jāni Sudrabu, taču uzklausījis jautājumu, vai viņa dēli Reinis un Kārlis ir devušies kopīgos celojumos ārpus valsts ar viņa māsu Ingunu Sudrabu, atbildēja: «Es nezinu, par ko jūs runājat» un pārtrauca sarunu, nometot telefona klausuli.

“Ir” mēģināja sazināties arī ar Ingunu Sudrabu, lūdzot skaidrojumu par notikušo, norādot, ka vairāki avoti publicētajā video ir atpazinuši Sudrabas brāļa bērnus, taču politiķe ne uz zvaniem, ne īsziņu neatbildēja. Viņas palīgs Mārtiņš Pozņaks atsūtīja rakstisku atbildi, ka ” Sudrabas kundze par šo falsifikāciju ir jau pateikusi visu, kas viņai bija sakāms. Pašlaik tiek izvērtēta vēršanās tiesībsargājošajās iestādēs.”

Agrāk intervijā žurnālam “Ir” Sudraba arī apgalvoja, ka nekad nav izmantojusi privātus reisus lidojumiem. “Ja jūs jautājat, vai es kādreiz esmu savām vajadzībām izmantojusi privātas, biznesa lidmašīnas, atbilde ir – nē, neesmu,” rakstiski uz jautājumu atbildēja Sudraba.

Internetā ievietotajā video, kura uzņemšanas laiks nav precizēts, atpazīstami vairāki ceļotāji. Viens no tiem ir uzņēmējs Ivars Strautiņš, kurš raidījumam “Nekā personīga” pastāstīja, ka viņam ir sanācis lidot uz Maskavu arī ar agrāko Valsts kontrolieri.

Konkrētajā lidmašīnā iekāpj arī uzņēmējs Aleksandrs Rogožins, kura ģimenei jau pirms vairākiem gadiem izveidojušās biznesa saites ar Strautiņu. Rogožins darbojās Krievijas – Latvijas biznesa padomē un 2012.gada vizītē pavadīja Krievijas ekspremjeru un bijušo Ārējās izlūkošanas dienesta vadītāju Jevgēņiju Primakovu, kad tas ieradās Rīgā un tikās gan ar galvaspilsētas mēru Nilu Ušakovu, gan Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Savukārt Rogožina dēls – arī Aleksandrs – savulaik strādāja Krievijas vēstniecībā Rīgā un oficiāli nodarbojās ar vīzu izsniegšanu, bet vēlāk atklājās, ka viņa īstais darbs bijis Krievijai vajadzīgu ziņu izspiegošana, tāpēc 2008.gada janvārī Rogožins no Latvijas tika izraidīts un iekļauts nevēlamo personu sarakstā.

Sudraba ar sava partijas biroja preses pārstāvja starpniecību svētdien atkārtoti norādīja, ka “šādu anonīmu filmētāju izplatītu, šaubīgas izcelsmes “dokumentālo faktu” materiālu parādīšanās vēlreiz apliecina, ka priekšvēlēšanu laikā tiek veikta masīva nomelnošanas kampaņa, izmantojot pat visšaubīgākās metodes.”

“NSL valde aicina medijus, kas šo video izplata vai uz to atsaucas, vispirms tomēr mēģināt noskaidrot personas, kas šo materiālu ir filmējušas un ievietojušas “Youtube” vietnē, lai uzzinātu, kas patiesībā ir redzams video, kad un kādos apstākļos tas ir uzņemts. Gadījumā, ja šādi cilvēki neatradīsies, tas pietiekami skaidri apliecinās, kas un ar kādiem mērķiem šādas “miglas bildes” izplata,” teikts NSL valdes paziņojumā.

NSL valde pirmdien lūgšot juristus izvērtēt, vai minētajos sižetos izskanējušie apgalvojumi uzskatāmi par angažētu mediju pārstāvju “personisko viedokli” vai tomēr apmelojošām ziņām, par kurām jāvēršas tiesībsargāšanas iestādēs.

Komentāri (169)

Jānis Derkusovs 22.09.2014. 17.05

Ja cilvēks melo, tad kas viņš ir? Melis, vai ne?

Tā teikt, tā neesmu es un savus brāļa dēlus es nepazīstu…

Bet uz ko viņa cerēja? Ka Gulbenē puikas nepazīs?

Nu un šitāda persona vadīja Valsts kontroli…Nav brīnums, ka rezultāti =0

Un nāks valsti glābt…Ar ko? Ar stulbu melošanu?

+49
-1
Atbildēt

0

austrisv 22.09.2014. 17.13

Sudrabai laikam krieviskā mentalitāte iepotēta līdz ar pareizticību, ka melot ir labi, tāpat kā Putins melo par visu, nemaz nekautrējoties.

Interesanti, kur Maskavā viņu tā sazombēja, ka viņai nav ne kauna ne goda. pat pieķerot melojot, viņa nemaz nesamulst.

Augsta pilotāža! tikai priekš muļķīgākā vēlētāja- ta snu gan! kad tas atjēgsies, Sudraba jau iejās saeimā, gluži tāpat kā to savulaik izdarīja ZRP!

+45
-2
Atbildēt

0

peerku 22.09.2014. 17.19

Taisnības cīnītāja un kārtības ieviesēja izrādījās banāla mele un tāda, kas cita acī skabargu saskata, bet savā pat baļķi neredz. Labāk, ka to uzzinām tagad nevis pēc vēlēšanām.

+40
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu