Piektdien "Palladium" uzstāsies grupa "K.Remonts" • IR.lv

Piektdien “Palladium” uzstāsies grupa “K.Remonts”

20
Grupas "K.Remonts" publicitātes foto

Uz skatuves kāps bundzinieks Juris Kroičs, ģitārists Gints Sola un basģitārists Juris Riekstiņš, dziedātāja Ieva Akuratere. Būs daudzi interesanti viesi

Šovakar, 25.aprīlī uz “Palladium” skatuves uzstāsies latviešu rokgrupa “K.Remonts”, kura muzicēja no 1985. līdz 1990.gadam, raksta aģentūra LETA. Grupas dalībnieki norādījuši, ka koncerts nav saistīts ar kādu nozīmīgu datumu grupas vēsturē, kā arī netiek izziņots kā “pēdējais”. Uz skatuves šovakar kāps bundzinieks Juris Kroičs, ģitārists Gints Sola un basģitārists Juris Riekstiņš, kā arī dziedātāja Ieva Akuratere. 

Kā viesis koncertā piedalīsies grupas pirmā sastāva solists Andris Brečs, bet dziesmas, kuras savulaik dziedāja Vilnis Linužs, izpildīs Imants Daksis, Jānis Žilde, Kārlis Kazāks, Pēteris Riekstiņš un “Svētais” jeb Juris Lasinskis, savukārt taustiņu instrumentus spēlēs Kaspars Tobis. 

Grupa “K.Remonts” pamatoti uzskatāma par vienu no neparastākajām pagājušā gadsimta 80.gadu apvienībām latviešu rokmūzikā. Grupas dziesmas izcēlušās ne tikai ar sarežģītu melodisko un tembrālo uzbūvi un līdz tam nepieredzēti daudzveidīgu muzikālo dramaturģiju, bet arī nopietnas laikabiedru dzejas – Amandas Aizpurietes, Ulda Bērziņa, Jāņa Kākuļa, Egīla Zirņa u.c. – izmantojumu. 

“K.Remonta” muzikālo kvalitāti nodrošināja arī mūziķi Kroičs, Sola un Riekstiņš. Grupas darbības pirmajā posmā soliste bija Akuratere. Viņas akadēmiskā stila dziedājums apvienojumā ar taustiņinstrumentu tembru radīja oriģinālu tobrīd aktuālā “new wave” skanējumu. Nākamais solists Linužs grupas melodiskajā skanējumā ieviesa vīrišķīgu skarbumu, tuvinādams ansambli pankrokam. Neskatoties uz daudzajām pārmaiņām, grupas dalībnieki ir saglabājuši kopīgu radošo saiti. 

Biļetes uz koncertu nopērkamas www.palladium.lv un www.bilesuserviss.lv

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu