2014.gadā pieaudzis nogalināto žurnālistu skaits • IR.lv

2014.gadā pieaudzis nogalināto žurnālistu skaits

23
Foto: AFP/LETA

Ukrainā no septiņiem bojāgājušajiem mediju darbiniekiem seši bijuši starptautiskie žurnālisti

Žurnālistu aizsardzības komiteja (CPJ) otrdien publiskotajā gadskārtējā ziņojumā norādījusi, ka 2014.gads bijis nāvi nesošs starptautiskajiem žurnālistiem nežēlīgo slepkavību dēļ, kuras pastrādājis teroristiskais grupējums “Islāma valsts” (IV).

CPJ pētījumā noskaidrots, ka no 60 žurnālistiem, kuri gājuši bojā, ziņojot no kāda pasaules “karstā punkta”, “neparasti liels skaits” bijis starptautisko žurnālistu, vēsta LETA/AFP.

Starp viņiem ir arī amerikāņu žurnālisti Džeimss Folijs un Stīvens Satlofs, kurus septembrī, nocērtot galvas, noslepkavoja džihādisti Sīrijā.

Savukārt ziņu aģentūras “The Associated Press” žurnālisti no Vācijas Anju Nīdringhausu, kura ziņoja par vēlēšanu norisi Afganistānā, nošāva policijas darbinieks.

Tikmēr Ukrainā no septiņiem bojāgājušajiem mediju darbiniekiem seši bijuši starptautiskie žurnālisti. CPJ vēsta, ka šīs ir pirmās ar žurnālistiem saistītās slepkavības Ukrainā kopš 2001.gada.

Neraugoties uz lielo bojāgājušo skaitu Rietumu žurnālistu vidū, pētījumā atklāts, ka “vairākums” žurnālistu visbiežāk ir apdraudēti tieši savā valstī.

CPJ jau iepriekš ziņoja – jau trešo gadu pēc kārtas žurnālistiem visbīstamākā valsts pasaulē ir Sīrija, kurā šogad gājuši bojā 17 mediju darbinieki.

No aptuveni 20 žurnālistiem, kurus gūstā tur IV, vairākums ir vietējie žurnālisti. Kopš pilsoņkara sākuma 2011.gadā Sīrijā nogalināti 79 žurnālisti.

Sīrija pēc bojāgājušo žurnālistu skaita ir apsteigusi Filipīnas, ierindojoties otrajā vietā, savukārt pirmajā vietā atrodas Irāka.

CPJ norāda, ka aptuveni puse no 2014.gadā nogalinātajiem žurnālistiem gājuši bojā Tuvajos Austrumos, no kuriem 39% dzīvības zaudēja kaujas laukā vai nokļūstot pretējo pušu krustugunīs.

Saskaņā ar CPJ datiem pēdējie trīs gadi žurnālistiem bijuši visasiņainākie, kādi jebkad novēroti.

 

Komentāri (23)

Pelēkais Vilks 23.12.2014. 22.20

2014.gadā pieaudzis nogalināto žurnālistu skaits

============

Normāli. Viss pēc plāna. Dvieļgalvas un citas smagi reliģiozi traumētās sekta griež pastulbos ateistus. Žurnaļugas (kā viskorumpētākā 4-tā vara) piemet pagalīti vai uzasina instrumentu.

Žurnaļugas konkurē..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu