Mākslas akadēmijā sākas ikgadējais mākslas darbu gadatirgus "Jarmarka" • IR.lv

Mākslas akadēmijā sākas ikgadējais mākslas darbu gadatirgus “Jarmarka”

23
"Jarmarkā". Foto Evija Trifanova, LETA

Šogad “Jarmarkas” koncepts būs “Mākslas kokteilis”. Varēs iegādāties vairāk nekā 10 000 mākslas vienību

No trešdienas, 17.decembra līdz 30.decembrim Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) 12.gadu pēc kārtas norisināsies izstāde, gadatirgus un labdarības akcija “Jarmarka”, raksta aģentūra LETA. Gadatirgū būs iespējams apskatīt un iegādāties vairāk nekā 300 mākslinieku darbus – gleznas, vides un interjera priekšmetus, rotas, apģērbus un cita veida mākslas eksponātus. 

Šogad “Jarmarkas” koncepts būs “Mākslas kokteilis”, norādot uz dažādību piedāvātajā sortimentā. Kopumā “Jarmarkā” iespējams aplūkot un iegādāties vairāk nekā 10 000 mākslas vienību, ko radījuši jaunie mākslinieki un LMA pasniedzēji, kuri ir sabiedrībā jau atzīti meistari. Domājot par apmeklētāju ērtībām, šogad būs pieejams arī bankas “Citadele” bankomāts.

“Jarmarkā” apvienojušies trīs virzieni – tā ir vērienīga izstāde, kur mākslas mīļotāji var aplūkot mākslinieku jaunākos veikumus, gadatirgus, kurā jebkuru izstādes darbu ir iespējams iegādāties kā dāvanu svētkos gan sev, gan draugiem, un labdarības akcija, kas studentiem sniedz iespēju studiju laikā tapušos darbus izstādīt plašākai auditorijai, iegūstot papildu ienākumus studijām un materiālu iegādei, rast iespēju tikt pamanītiem un organizēt personālizstādes. Daļa “Jarmarkas” ienākumu tiek ziedota LMA ēkas – aulas un citu telpu vēsturisko sienu gleznojumu, koka apdares un vitrāžu – restaurācijai un oriģinālās substances saglabāšanai. Iepriekšējos gados “Jarmarku” novērtējuši aptuveni 25 000 apmeklētāju. 

Izstāde LMA lielajā aulā būs atvērta katru dienu, izņemot 24.-26.decembri, no plkst.11 līdz 20. 

“Jarmarkas” apmeklējums ir bez maksas.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu