Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Kāda Doņeckas iedzīvotāja savā dzīvoklī, kuram trāpījis artilērijas šāviņš.

Nedēļas notikumi pasaulē

Lietuvas Bruņoto spēku dežūrvienībās noteikta paaugstināta kaujas gatavība, reaģējot uz Krievijas militārajām aktivitātēm Baltijas valstu robežu tuvumā un Baltijas jūrā, kas pēdējo dienu laikā pastiprinājušās. Augstāka kaujas gatavība noteikta ātrās reaģēšanas spēkos un dažās mierlaika uzdevumu operāciju spēku vienībās. Aizsardzības ministrs Jozs Oleks teic, ka runa ir par standartprocedūru. Šis gan ir pirmais gadījums, kad par to tiek informēta sabiedrība.

Savā ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka nevienam neizdosies pār Krieviju gūt militāru pārsvaru, turklāt Krievijas armijai ir kādi «negaidīti risinājumi». Krima krieviem esot tikpat svēta kā Jeruzalemes Tempļa kalns ebrejiem, teica Putins un ciniski paziņoja, ka Krievija ievērojot Ukrainas suverenitāti. Krimas aneksija esot notikusi pilnīgā saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, un Maskava negrasoties piekāpties Rietumu spiedienam šajā jautājumā.

Liberālais Krievijas televīzijas kanāls Doždj no pirmdienas sācis raidīt no redakcijas žurnālistu dzīvokļiem, jo politisku iemeslu dēļ bija spiests pamest pagaidu studiju žurnāla Snob birojā. Līgums par telpu īri telekanālam bijis līdz 2015.gada februārim.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu