Saeima no amata atceļ Jūrmalas pilsētas tiesnesi Glaudāni • IR.lv

Saeima no amata atceļ Jūrmalas pilsētas tiesnesi Glaudāni

18
Jūrmalas tiesas tiesnese Solvita Glaudāne (pa labi) un tiesnese Ilze Freimane pasludina saīsināto spriedumu bijušā pilsētas mēra Raimonda Munkevica un kādreizējā "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekļa Normunda Pīranta kukuļdošanas krimināllietā. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tiesnese pieļāvusi rupju nolaidību krimināllietas izskatīšanā

Saeima no amata ceturtdien atcēla Jūrmalas pilsētas tiesnesi Solvitu Glaudāni, ziņo LETA.

Iepriekš Juridiskā komisija atbalstīja attiecīga lēmumprojekta virzīšanu uz Saeimu, ņemot vērā tiesneses pieļauto rupjo nolaidību krimināllietas izskatīšanā, informēja Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka Juridiskajai komisijai ir pamatojums uzticēties Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumam attiecībā uz tiesnesi Glaudāni.

Tiesnešu disciplinārkolēģija oktobrī nolēma ierosināt atcelt no amata Jūrmalas tiesas tiesnesi Glaudāni. Jūrmalas pilsētas tiesas priekšsēdētāja Svetlana Beļajeva aģentūrai LETA iepriekš apstiprināja, ka viņa bija ierosinājusi disciplinārlietu pret Glaudāni.

Ar pilsētas tiesas priekšsēdētāja lēmumu tika ierosināta disciplinārlieta pret tiesnesi par krimināllietas izskatīšanā pieļautu rupju nolaidību. Tiesnešu disciplinārkolēģija, izskatot ierosināto disciplinārlietu, nolēma ierosināt tiesnesi atcelt no amata.

Iepriekš pret Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnesēm Ilzi Freimani un Solvitu Glaudāni tika ierosinātas disciplinārlietas saistībā ar bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica kukuļdošanas krimināllietu. Sākot šo lietu skatīt apelācijas instancē, apsūdzēto Munkevica un Pīranta aizstāvji norādīja uz divu Jūrmalas pilsētas tiesas tiesnešu pārkāpto tiesas apspriedes noslēpumu, gatavojot spriedumu. Tāpēc lietas izskatīšana tika atlikta.

 

Komentāri (18)

Bet 04.12.2014. 13.39

Nu tad beidzot tiek tīrīti šie Augeja staļļi, ka sdzīvoja trekni, bet vēl nebija diezgan!

+12
-3
Atbildēt

0

lno 04.12.2014. 14.54

andrejs. Man kauns, ka Judinam kā kādreiz Tolpežņikovam jārāda piemērs latviešiem.

+7
-3
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 04.12.2014. 20.11

atkal kaarteejais tiesnesis noziedznieks , mums viņu nav par daudz?

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu