Vietnieks Lūsis • IR.lv

Vietnieks Lūsis

9
Aivars Ozoliņš

NA ģenerālsekretārs nebija deklarējis ar 3,2 miljonu shēmu saistītus darījumus

Finanšu policijas lēmums sākt kriminālprocesu par Aigara Lūša amatpersonas deklarācijā, iespējams, nepatiesi norādītām ziņām droši vien neatbilst ietekmīgā Nacionālās apvienības politiķa pārliecībai, ka valstij jāaizsargā «nacionālā buržuāzija» – «ne jau dodot naudu, bet administratīvi atbalstot», kā viņš klāstīja intervijā 2012.gada aprīlī, kad bija kļuvis par NA ģenerālsekretāru. Tomēr Lūsis pirmdien atkāpās no šā amata.

Šāda rīcība noteikti neatbilst pašpasludinātās nacionālās buržuāzijas iekšējās ētikas principiem. Piemēram, šīs kārtas redzamākais pārstāvis Aivars Lembergs Saeimas vēlēšanās pat bija «zaļo zemnieku» premjerministra amata kandidāts. Salīdzinot ar apsūdzībām smagos noziegumos Lembergam, kriminālprocess par nepatiesām ziņām Lūša amatpersonas deklarācijā varētu šķist nieks. Tomēr pagāja tikai dažas dienas, pēc plašākai sabiedrībai kļuva zināms par oktobrī sākto kriminālprocesu, un Lūsis vairs nav šajā partijas amatā.

Diemžēl cerības uz NA pašattīrīšanos, ko tai novēl arī partijas atbalstītāji, mazina veids, kā tas tika izdarīts un pasniegts sabiedrībai. Lūsis atkāpies «pēc paša vēlēšanās», lai, izrādās, veicinātu paša ierosināto apvienības sekretariāta reorganizāciju un «valsts nākotnes labā» dotu karjeras izaugsmes iespējas jauniešiem. Apvienības valde vienbalsīgi iecēlusi Lūsi par jaunā ģenerālsekretāra Raivja Zeltīša vietnieku. Saprotams, «pelēkā kardināla» amata apvienības oficiālajā struktūrā nav.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu