Lietuvā atklāts Baltkrievijas spiegs • IR.lv

Lietuvā atklāts Baltkrievijas spiegs

26
Foto: Atis Ieviņš, F64

Aizturētas divas par spiegošanu aizdomās turētas personas

Lietuvas Ģenerālprokuratūra pirmdien paziņojusi, ka nodod tiesai krimināllietu pret Lietuvas pilsoni, kas apsūdzēts spiegošanā Baltkrievijas speciālo dienestu uzdevumā, strādājot “valsts uzņēmumā, kas saistīts ar lidojumu vadību”, vēsta “Delfi.lt”.

Kā pastāstījis ģenerālprokurora vietnieks Darjus Raulušaitis, aizturētas divas par spiegošanu aizdomās turētas personas, ziņo LETA.

Viņš norādījis, ka pirmstiesas izmeklēšana sākta aptuveni pirms gada, pēc sekmīgas Valsts drošības departamenta (VSD) operācijas, kurā savākta informācija “par šo un vēl vienu analoģisku noziedzīgo darbību”.

Informāciju par šo otro gadījumu Ģenerālprokuratūra pagaidām nesniedz, bet Raulušaitis izteicis cerību, ka arī šī lieta drīzumā tiks nodota tiesai.

Pēc VSD vadītāja Ģedimina Grinas teiktā, visa pretizlūkošanas operācija ilgusi vairāk nekā trīs gadus, bet abi spiegi atrodas apcietinājumā jau ilgāk nekā gadu.

Lietuvas kriminālpolicijas biroja priekšnieks Rolands Ķišķis pastāstījis, ka cieša tiesībsargāšanas iestāžu sadarbība palīdzējusi fiksēt pat sīkākos faktus, piemēram, to, kā aizdomās turētais, ieslēdzies kabinetā, ar digitālo kameru fotografē dokumentus.

Grina norādījis, ka informācija, ko ievācis spiegs, var arī nebūt slepena, bet jebkādas “pa kripatiņai savāktas” ziņas par stratēģiski svarīgu objektu vai stratēģiski svarīgu darbību ārvalstu dienestiem ir ļoti vērtīgas.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu