Par 12.Saeimas deputātiem kļūst arī Vjačeslavs Dombrovskis, Kiršteins un Abu Meri • IR.lv

Par 12.Saeimas deputātiem kļūst arī Vjačeslavs Dombrovskis, Kiršteins un Abu Meri

27
Hosams Abu Meri. Foto: Ieva Lūka, LETA

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) savu deputāta mandātu nolēma nenolikt

Pēc jaunās valdības apstiprināšanas Saeimas deputātu mandātus jaunajā parlamentā uz laiku ieguva līdzšinējais ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Vienotība), Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK), kā arī gastroenterologs Hosams Abu Meri (Vienotība).

No šodien apstiprinātajiem ministriem 12 ir ievēlēti jaunajā parlamenta sasaukumā, līdz ar to viņu vietā deputātu mandātus uz laiku varētu iegūt tie cilvēki, kas savos sarakstos palikuši pirmie “aiz strīpas”. Tomēr veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) savu deputāta mandātu nolēma nenolikt, līdz ar to deputātu pilnvaras uz laiku šodien apstiprinātas 11 politiķiem.

No “Vienotības” valdības pārstāvjiem 12.Saeimā tika ievēlēta Ministru prezidente Laimdota Straujuma, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kolzovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss un finanšu ministrs Jānis Reirs. Viņu vietā deputātu mandātus saņēma 11.Saeimes deputāts Edvards Smiltēns, Ārpolitikas institūta pētnieks Veiko Spolītis, gastroenterologs Abu Meri, Daugavpils novada domes deputāte Janīna Kursīte, kā arī līdzšinējais ekonomikas ministrs Dombrovskis.

No Zaļo un zemnieku savienības deputātu mandātus ieguvis arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis un ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola. Viņu vietā Saeimā darbosies Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Cēsu biroja vadītājs Valters Dambe, Balvu novada pašvaldības deputāts Jānis Trupovnieks, parlamenta deputāts Juris Vectirāns un Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Putra.

Savukārt no Nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK valdībā darbosies deputāta mandātu ieguvusī kultūras ministre Dace Melbārde un tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kuru vietā Saeimā strādās līdzšinējie Rīgas domes deputāti Andris Vilks un Aleksandrs Kiršteins.

 

Komentāri (27)

Valdis Eiserts 05.11.2014. 21.44

Divas labas ziņas: Artusa tēvs nezin kurš ir viņa dēls, Artusa māte nav kļuvusi par Saeimas deputāti.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu