Putina reitings pirmoreiz kopš gada sākuma samazinājies • IR.lv

Putina reitings pirmoreiz kopš gada sākuma samazinājies

22
Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto: EPA/LETA

Par Putinu tagad savas balsis gatavi atdot 49% iedzīvotāju

Pirmo reizi kopš šā gada sākuma Krievijas prezidenta Vladimira Putina reitings sācis samazināties un uzreiz nokritis par astoņiem punktiem, atsaucoties uz „Levadas centra” pētījumu, vēsta Dw.de.

„Levadas centra” socioloģiskai pētījums rāda, ka septembrī par Krievijas prezidentu savas balsis bija gatavi atdot 49% aptaujāto – salīdzinājumam augustā tādu bija 57%. Gada sākumā janvārī Putina reitings bija 29%.

„Levadas centra” direktora vietnieks Aleksejs Graždankins Putina reitinga straujo pazemināšanos septembrī izskaidro ar to, ka augustā tā saucamais „neputina” elektorāts, kas ir lielo pilsētu iedzīvotāji, atrodas atvaļinājumos, bet Putina atbalstītāji bijuši mājās un varējuši atbildēt uz aptaujas jautājumiem. Turklāt Putina reitings, pēc Graždankina teiktā, nevar visu laiku būt ļoti augsts, tā pazemināšanās bija gaidāma.

Jāatzīmē, ka ir runa par visu Krievijas iedzīvotāju viedokli šajā aptaujā, ieskaitot arī tos, kuri nespēj skaidri formulēt savu attieksmi pret prezidentu. To vidū, kuri ir pārliecināti Putina atbalstītāji, viņa popularitāte arī ir samazinājusies no 87 līdz 81 procentam.

 

Komentāri (22)

Gantrijs Tors 28.10.2014. 09.29

Ja prezidenta popularitāte tieši korelē ar viņa slepkavnieciskajām darbībām, tas kaut ko liecina par viņa elektorātu.

+4
0
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 28.10.2014. 11.13

Joks vien iznācis. čmeļi izrādījās nekam nederīgi.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu