Vides dalīšana • IR.lv

Vides dalīšana

4
Aivars Ozoliņš

Valdības veidošana atdūrusies pret Lemberga vēlmi kontrolēt ES fondu naudu

Valsts prezidenta Andra Bērziņa iniciatīvai neformāli nosaukt uzreiz pēc vēlēšanām valdības veidotāju izrādījās esam dubultdibens. Topošās valdības partijām nav tik daudz domstarpību, lai tām būtu jāvelta mēnesis. Toties nav arī jēgas steigties panākt kompromisus par dažām, taču ļoti būtiskām interešu atšķirībām.

It kā loģiska ir prezidenta vēlme, lai partijas pamatos vienojas par jauno valdību līdz 4.novembrim, kad viņš atbilstoši Satversmei varēs oficiāli aicināt kādu veidot valdību. Nudien, nav jēgas vilcināties, ja ir acīmredzama gan valdības sastāva, gan darāmo darbu pēctecība. Valdībai būtu jāspēj uzreiz gan sākt strādāt pie nākamā gada budžeta, gan godam pabeigt gatavošanos Latvijas prezidentūrai Eiropas Padomē, kas tai būs svarīgākais nākamā gada pirmo sešu mēnešu darbs.

Taču, pirmkārt, iznāk, ka prezidents nu mēneša laikā it kā divas reizes aicinās kādu veidot valdību. Tāpēc, otrkārt, var rasties jautājums – vai vēlreiz aicinās Laimdotu Straujumu, ja viņai pat mēneša laikā un šādas it kā labvēlīgas pēctecības un darāmo darbu skaidrības situācijā nebūs izdevies panākt valdības partneru vienošanos?

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu