Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Ilgstošo lietavu dēļ Ogres upē nogruvis krasts, applūduši vairāki desmiti māju Ogrē, 60 mājas Salaspils pagasta Saleniekos, kur cēlies ūdens līmenis Mazās Juglas upē un izskaloti ceļi. Speciālisti brīdina, ka Ogrē piedzīvotajiem plūdiem līdzīgus var gaidīt arī citviet Latvijā, jo no 13 tūkstošiem kilometru valsts pārziņā esošo meliorācijas sistēmu ar pašreizējo finansējumu gadā var uzturēt tikai 600-700 km. Apdraudētākās vietas ir Zemgalē, tai skaitā Olaine, kā arī Juglas krasti, Koknese un Ogre.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieks ekonomikas jautājumos Aivis Ronis un bijušais Tautas partijas vadītājs Andris Šķēle Baltkrievijā diskutējuši par abu valstu divpusējo sadarbību. Baltkrievijas premjerministram Mihailam Mjasņikovičam Šķēle pieteikts kā konsultāciju firmas SIA Uzņēmumu vadība un konsultācijas līdzīpašnieks. Tikšanās laikā esot pārspriesti vairāki temati, panākta vienprātība, ka abu valstu tirdzniecības, ekonomikas, investīciju un loģistikas jomām ir iespējas attīstīties.

No 2016.gada lielajās valsts un publiski privātajās kapitālsabiedrībās tiks atkal veidotas padomes, lēmusi Saeima. Padomes varēs izveidot kapitālsabiedrības, kurās iepriekšējā pārskata gada neto apgrozījums ir lielāks par 21 miljonu eiro, bet bilances kopsumma ir lielāka par četriem miljoniem eiro. Patlaban valsts uzņēmumos padomes veidot nedrīkst. Padomes, kā arī valdes locekļu skaitu noteiks Ministru kabinets. Noteikti ierobežojumi valdes un padomes locekļu atalgojumam un prēmijām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu