FOTO: Parīzē durvis ver futūristiska celtne - mākslas muzejs Buloņas mežā • IR.lv

FOTO: Parīzē durvis ver futūristiska celtne – mākslas muzejs Buloņas mežā

22
Francijas prezidents Fransuā Olands (no labās), arhitekts Frenks Gērijs un LVMH grupas vadītājs Bernārs Arno jaunajā muzejā pie vācu mākslinieka Gerharda Rihtera gleznas "Gudruna". Foto: AFP/LETA

Tās autors ir pasaulslavenais arhitekts Frenks Gērijs

Parīzē šonedēļ, 20.oktobrī, svinīgā ceremonijā notika pasaulslavenā arhitekta Frenka Gērija projektētā mākslas muzeja atklāšana. Futūristiskā stilā veidotā celtne atrodas Francijas galvaspilsētas rietumos Buloņas mežā un paredzēta Luī Vitona fonda kolekcijai, vēsta Dw.de.

Jaunā mākslas muzeja atklāšanā piedalījās arī Francijas prezidents Fransuā Olands.

Muzeja ēka, ko projektējis Gērijs, kurš ir autors arī slavenajam Gugenheima muzejam Bilbao Spānijā, ir futūristiska stila celtne no stikla un dzelzs, tai ir savdabīgas buru formas, kas raksturīgas 85 gadus vecajam slavenajam arhitektam.

Šajā ēkā daļu savas mākslas kolekcijas izstādīs koncerna “Louis Vuitton Moët Hennessy” (LVMH) vadītājs un bagātākais Francijas iedzīvotājs Bernārs Arno. Viņa vadītais koncerns finansēja muzeja celtniecību, kura tāme netiek atklāta.

Jaunajā mākslas muzejā Parīzē ir 11 izstāžu zāles, tas specializēsies XX gadsimta un mūsdienu mākslā. Tiek solīts, ka muzejā regulāri notiks koncerti. Tā, piemēram, novembrī tur uzstāsies vācu elektroniskās mūzikas grupa “Kraftwerk”, bet ar savu programmu ķīniešu pianisma zvaigzne Lans Lans (Lang Lang).

Apmeklētājiem jaunais muzejs durvis vērs 27.oktobrī. Pirms tam – no šīs nedēļas piektdienas līdz svētdienai -, iepriekš piesakoties, ēku var apmeklēt bezmaksas ekskursijā. No ēkas terases paveras lielisks skats uz Eifeļa torni un darījumu kvartāla “La Defence” augstceltnēm.

Luī Vitona fonds cer uz 800 tūkstošiem apmeklētāju gadā. Pēc 55 gadiem kopš muzeja atklāšanas tas nonāks Parīzes pilsētas īpašumā.

Kā zināms, franču koncerns “Louis Vuitton Moët Hennessy” ir pasaules līderis modes un ekskluzīvu preču ražošanā. Šajā koncernā ietilpst tādi modes zīmoli kā “Vuitton”, “Kenzo”, “Givenchy”, kā arī pazīstamās šampanieša un konjaka markas “Moët et Chandon” un “Hennessy”.

 

Komentāri (22)

J.Biotops 22.10.2014. 15.45

Kā visas Frank Gehry ēkas, arī šī pirmā brīdī liekas spoži asprātīga un interesanta. Cik tas būs ilgi, grūti minēt. Pie izdevības jāaprauga, varbūt skepse nevietā.

+2
0
Atbildēt

0

TanteSidra 22.10.2014. 16.55

IR: “…svinīgā ceremonijā notika pasaulslavenā arhitekta Frenka Gērija projektētā mākslas muzeja atklāšana. Futūristiskā stilā veidotā celtne atrodas Francijas galvaspilsētas rietumos Buloņas mežā… muzeja atklāšanā piedalījās arī Francijas prezidents Fransuā Olands… no šīs nedēļas piektdienas līdz svētdienai -, iepriekš piesakoties, ēku var apmeklēt bezmaksas ekskursijā. No ēkas terases paveras lielisks skats uz Eifeļa torni un darījumu kvartāla “La Defence” augstceltnēm…”

~~~~~~~~~~~~~~~

man patīk kā sorosisti-liberasti izvēlas ziņu materiālu.

mums ir Eiropā lielākā bibliotēka un pasaulē dārgākais tilts. vēl ir vajadzīga zemūdens koncertzāle, modernās mākslas muzejs un tas arī varētu būt mežā Rīgas apkārtnē bet vēl biezākā un vēl futuristiskāks, tā lai visiem labi, apmēram uz miljardu, mums ir kas to taisa, ir priekš tam pasaulslaveni arhitekti, – Gunnars Birkerts no Godmaņa un ja vēl vajag tad Meinhards von Gerkans no brāļiem Parekšiem.

par “Aizsardzību” (La Defence) mēs nosauksim vienu Rīgas kvartāliem, uz to no meža būs lielisks skats.

+4
-3
Atbildēt

1

    kristaps_freimanis > TanteSidra 22.10.2014. 23.34

    “sorosisti-liberasti”

    ==

    Šarikoviem jauns lamuvārds “inteliģentu” vietā?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

ierados 22.10.2014. 16.20

Mums arī tādu noteikti vajag. Ei, trīs brāļi, mostaties! Kaut gan – divi. Viens no brāļiem jau mantu dabujis.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu