Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Kastīši
Kristīne Simsone

 


oooo
 Kastīši / The Boxtrolls. Krāšņi nostrādāta leļļu animācija ar datorgrafikas piešprici par kartona kārbās tērptiem troļļveida mošķiem, kas no cilvēku pamestajām mantām pazemē darina brīnumu ietaises. Venēcijā pirmizrādītā filma iepriecina ne tikai ar izdomas bagāto, skrupulozi veidoto un Tima Bērtona darbu iedvesmoto vizuālo pasauli – ālēšanās pilnajā vēstījumā nomaskēti arī domu graudi, ko pieaugušākie, iespējams, redzēs kā savdabīgu piebildi par propagandu un naida kurināšanu. Kino no 24.oktobra.

Neredzamā pilsēta. Viestura Kairiša dokumentālā filma ir vēstījumu par dzīvi aizliegtajā Černobiļas AES apkārtnes teritorijā. Lente, gan atskatoties pagātnē, gan veroties nākotnē, portretē šo pilsētu kā zaudēto un atgūto paradīzi – tādu Černobiļu redz tās iedzīvotāji, kas, spītējot aizliegumam, ir atgriezušies dzimtajās vietās. Pirmizrāde 29.oktobrī Splendid Palace. Neesmu redzējusi.

Niknais / Fury. Četri tankisti un… Breds Pits! Aktiera sniegums citā kara drāmā – Tarantīno Bēdīgi slavenajos mērgļos – ir dzīvā atmiņā un, šķiet, pielūdzējiem licis uz kino plūst straumēm – Niknais atklāšanas nedēļas nogalē ASV guvis vislielākos ieņēmumus. Lai gan režisora Deivida Ajera vārds saistās ar caurkritušu Švarcenegera bojeviku Sabotāža, par Nikno nevajadzētu pāragri vīpsnāt – Pits lomas izvēlas rūpīgi, turklāt ārzemju prese filmai veltījusi vēlīgas atsauksmes. Neesmu redzējusi. Kino no 24.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu