7 dienas prieka • IR.lv

7 dienas prieka

4
Ilustrācija — Corbis/Scanpix
Ieva Alberte

Rudens skolēnu brīvdienas ir ne šis, ne tas. Ne silta vasara, ne auksta ziema. Turklāt tās ir tik īsas! Ko brīvajās dienās darīt, jautājam diviem vecākiem

Juris Pencis ir IT speciālists, viņa ģimenē aug 13 gadus veca meita Anna un 15 gadus vecs Artis Ivo. Reizēm brīvdienās viņš pamostas no telefona zvana: «Tēti, esmu Mežaparkā, brauc šurp.» Dēls jau skrituļo. Tad visi ģērbjas un dodas uz Mežaparku. 

Penči lielākoties atpūšas aktīvi: ar velobraukšanu, skriešanu, distanču slēpošanu, peldēšanu, slidošanu. Ja neizdodas pasportot visiem kopā, tad kombinācijas ir dažādas: tētis un dēls brauc ar velosipēdiem, meita ar mammu Ievu skrien. Visbiežāk izdodas atpūsties, kopā skrituļojot. Tieši tāpēc brīvdienām Juris iesaka labu un jaunu vietu, kur to var darīt. Tā ir Laurenču trase Siguldā. Pie trases ir noma. Pa asfalta segumu var traukties arī ar nūjām un skrituļslēpēm, kas ir skrituļslidu un distanču slēpju apvienojums. «Trase ir laba – ar kalniņiem. Un skaistu Siguldas ainavu netrūkst,» Juris stāsta. Kā norāde uz Laurenču trasi kalpos hostelis Kaba vai tuvējā dabas taka. Labs maršruts ir arī pa veloceliņu gar Daugavu. Penči skrituļojuši arī līdz Baltezeram. Skrituļus uz nedēļas nogali var iznomāt Taktika.lv

Vēl Juris iesaka nedēļas nogalē izbraukt ar skrituļslidām vai velosipēdiem pa Rīgas parkiem. «Svaigs gaiss, patīkams nogurums, laimes hormonus dabūjis. Plus vēl kopā būšana.»

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu