Cēsīs norisināsies festivāls "Jauna deja jaunā vietā" • IR.lv

Cēsīs norisināsies festivāls “Jauna deja jaunā vietā”

32
Publicitātes foto

Ceturtdien, 2.oktobra vakarā Vidzemes koncertzālē Olgas Žitluhinas laikmetīgās dejas izrāde “Ārā”

No 29.septembra līdz 3.oktobrim Vidzemes koncertzālē “Cēsis” notiks festivāls “Jauna deja jaunā vietā”, kura laikā notiks laikmetīgās dejas izrādes, instalācijas, semināri un meistarklases, raksta aģentūra LETA. Festivāla laikā Latvijas, Ziemeļvalstu un ASV mākslas teorētiķu un horeogrāfu vadībā notiks apmācības dažādu žanru laikmetīgās mākslas pārstāvjiem (mūziķiem, scenogrāfiem, režisoriem), žurnālistiem, kultūras organizatoriem un dejas pedagogiem. Paralēli notiks meistarklases Cēsu un to apkārtnes dejas skolotājiem. 

Savukārt 1.oktobrī plkst.17.30 ikviens aicināts uz horeogrāfa Valērija Oļehno vadīto atklāto nodarbību “Katrs ķermenis ir unikāls, katra deja ir skaista”. Festivāls piedāvās arī laikmetīgās dejas izrāžu programmu. Ceturtdien, 2.oktobra vakarā Vidzemes koncertzālē varēs redzēt plašu ievērību guvušo Olgas Žitluhinas laikmetīgās dejas izrādi “Ārā”, kas tapusi, iedvesmojoties no Henrika Ibsena lugas “Brands” tēmām. 

3.oktobrī Cēsīs būs iespēja redzēt īpaši veidotu izrāžu programmu “Laikmetīga, vēl laikmetīgāka”, kurā “Dance.lv” žurnāla kritiķi iekļāvuši vairākas īsformāta laikmetīgās dejas izrādes un skices. Tā ir iespēja vienā vakarā iepazīt dažādas pieejas dejas izrādes formātam – ar un bez dejošanas, kā arī ar un bez runāšanas. Programmā “Laikmetīga, vēl laikmetīgāka” pārstāvētie dejotāji un horeogrāfi – Katrīna Albuže, Kristīne Borodina, Dmitrijs Gaitjukevičs, Elīna Lutce un Valērijs Oļehno – pieder Latvijas laikmetīgās dejas vidējai un jaunākajai paaudzei. 

Festivāls “Jauna deja jaunā vietā” pirmo reizi notika pagājušā gada rudenī Latgales vēstniecībā “Gors”, Rēzeknē.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu