Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Valdība
lauzīs ar Rīgas domi un Ventspils domi noslēgtos līgumus par īpašo iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) iekasēšanas kārtību. Patlaban IIN maksājumi tieši, bez Valsts kases starpniecības, nonāk šo pašvaldību budžetā. Ar Rīgas domi līgums noslēgts 1995.gada decembrī, bet ar Ventspils pilsētas domi – 1996.gada martā – Andra Šķēles valdības laikā. No nākamā gada janvāra nodoklis ieskaitāms tikai Valsts kases kontā.

Sakot paldies par nomaksātajiem nodokļiem, Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno «likt mierā» lielos uzņēmumus, lai tie var attīstīt biznesu un ieguldīt intelektu jaunas pievienotās vērtības radīšanā. To paziņoja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone. Aprēķini rāda, ka Latvijā 3% juridisko personu samaksā 93-95% no visa valsts budžeta.

Valdība akceptējusi ASV fonda Ripplewood Holdings izteikto bankas Citadele iegādes piedāvājumu. Darījumu atbalsta arī otrs Citadeles dalībnieks – Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB). Tomēr valdība atsakās sniegt sīkāku informāciju par darījuma nosacījumiem. Ripplewood Holdings pārstāvis Tims Kolins teica, ka pēc darījuma 25% Citadeles kapitāldaļu paliks ERAB īpašumā, 25% – Ripplewood, bet 50% – patlaban nenosauktiem investoriem. Pēc Kolina teiktā, nenosauktie investori nav saistīti ar Latviju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu