Brīva prese vai neierobežota propaganda? • IR.lv

Brīva prese vai neierobežota propaganda?

35
Prokrievisko separātistu kaujinieks šogad jūlijā Donbasā rokās tur Krievijas propagandas plakātus, kuros redzams teroristu vadonis Igors Girkins un kāds bārdainis. Saukļi uz plakātiem vēsta: "Fašisms - tā ir slimība. Sagaidiet ārstu!". Foto: ITAR-TASS/LETA
Gunārs Nāgels

Mūsu pasaules daļā meli un dezinformācija sacenšas ar patiesību

Savā uzrunā Tallinā ASV prezidents Baraks Obama uzsvēra brīvās preses un runas brīvības nozīmi, jo galu galā meli un dezinformācija nevar sacensties ar patiesību.

Rietumu demokrātiju izpratnē brīvā prese ir tāda, kura ir brīva no tās valsts spiediena, kurā tā publicējas. Bet kā to saprast apstākļos, kad zīmīga daļa Latvijas preses ir brīva no Latvijas valsts iestāžu spiediena, bet ir pakļauta dažādos veidos kaimiņvalsts interesēm?

Lai veidotu valsts interesēm atbilstošu politiku mediju laukā, Kultūras ministrija dibināja Mediju politikas nodaļu un jau 12.maijā izsludināja konkursu uz vadītāja, eksperta un juriskonsulta amatiem. Pēc pagarinājuma konkursā pieteicās 19 pretendenti, bet augusta beigās dzirdējām ziņas, ka pilnīgi neviens nav pieņemts darbā un konkursu izsludināšot atkārtoti. Kandidāti neesot bijuši pietiekami zinoši.

Vēl arvien Latvijā valda divas atšķirīgas informācijas telpas. Vienā dzirdam par Krievijas agresiju Ukrainā, Ukrainas teritoriālās integritātes garantiju pārkāpšanu, prokrievisko spēku veiktiem kara noziegumiem, to starpā Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanu.

Citā informācijas telpā dzirdam pilnīgi citādāku stāstu – par Ukrainas nacistu valdības uzbrukumiem miermīlīgiem krievu tautības iedzīvotājiem, par Krievijas stingro neiejaukšanos, par Ukrainas spēku veiktiem kara noziegumiem, to skaitā arī Malaizijas pasažieru lidmašīnas nogāšanu.

Ja vēl var saprast dažādu grupējumu atšķirīgo patiesības versiju sludināšanu, ko lai saka par tiem, kas stāsta vienu stāstu par saviem nolūkiem latviešu medijiem, un izplata citu stāstu Latvijas krievu valodas medijiem?

Propagandu, protams, vieglāk taisīt, ja ir vara un nauda. Piemēram, Krievijas režisors Oļegs Džurajevs ar Krievijas Federālā drošības dienesta atbalstu sācis Kaļiņingradā uzņemt mākslas filmu, kas parādīs “visu patiesību” par notikumiem Austrumukrainā. Kā amerikāņu algotņi sagūsta godīgus žurnālistus, kuri cenšas stāstīt patiesos faktus par Jaunkrievijas brīvības cīņām.

Ko lai Latvijas valsts dara ar šādu propagandu, kura noteikti būs redzama arī Latvijā? Ko nozīmē „brīvā prese”? Vai mums atļaut runas un preses brīvības vārdā šādu propagandu, kā arī kaimiņzemes ziņu raidījumus, kuri kalpo tikai kaimiņzemes valdības interesēm, ne objektīvo faktu izklāstīšanai?

Es pieņemu, ka šādu situāciju ir grūtāk izprast lielākām valstīm, kur nav tik viegli veidot liela mēroga citas valsts interesēm kalpojošo mediju tīklu.

Patlaban mūsu pasaules daļā meli un dezinformācija sacenšas ar patiesību. Jānodrošina, lai patiesība uzvar.

Autors ir laikraksta „Latvietis” redaktors

 

Komentāri (35)

Kalvis 16.09.2014. 16.05

Propogandu ar informāciju nav iespējams atspēkot; cita svara kategorija. Ja tomēr vēlme ar to cīnīties, tad jāņem vērā:

1) kam domāta propoganda;

2) uz ko tā balstās(nav svarīgi meli vai patiesība);

3) ko tā panāk;

Esmu diezgan cītīgi sekojis krievu propogandas raidījumiem ilgākā laika posmā (no 2005.g.) un droši varu teikt, ka propoganda domāta “iekšējai lietošanai” – krieviem Krievijā un kolonistiem pierobežā.Protams,uzķeras arī pa kādam latvietim, bet tam nav īpašas nozīmes;

Balstās šī propoganda uz krievu īpašo lomu cīņai ar nacismu, fašismu, bez krieviem pasaule būtu gājusi bojā. Un ja kur nacisms atdzimst, kā senajā krievu zemē Latvijā, tad jāmeklē kalašņikovs un jāliek lietā kā Ukrainā;

Šādā veidā tiek uzkurināts, nostiprināts un glorificēts krievu nacionālisms. Tāpat kā Hitlera vācijā vācu nacionālisms. Ir panākts, ka krievu tauta, savā vairumā ir pieņemusi šo nacionālismu un to atbalsta.Un īpatnējā veidā – krievu nacionālisms uzskatīts par patriotismu, citu tautu nacionālisms – fašisms, nacisms, tātad iznīdējams.

Krievi patiesi nevēlas atjaunot PSRS, bet gan celt “Krievu pasauli” – apvienot visas krievu zemes (arī Baltiju un Ziemeļkazahstānu vienā krieviskā kultūr- un politiski ekonoimiskā veidojumā.Kurā,iztīrtā no fašistiem tad varētu Krievija uzplaukt. Tā kā šādas pasaules nav, tad tā jāiekaro ar ieročiem.

Tā jau ir realitāte un Putins tur neko mainīt nevar. Vairs nevar, un turpinās veidot Jaunkrieviju.

Iedomāties, ka mēs ar savu kuslo informāciju spēsim atraut Latvijas krievus no “matuškas” propogandas siles… Lai to panāktu jābūt varenām iespējām un tās jāvērš pret visu Krieviju. Vietējie krievi tad arī mūsos varbūt ieklausīsies. Citādi tā ir veltīga naudas šķiešana.

+9
0
Atbildēt

4

    inta_s > Kalvis 16.09.2014. 16.16

    Piekrītu daļēji, jo vēl gan ASV oligarhu režīms, gan Putina oligarhu režīms izmanto tā saukto “alternatīvos mēdijus”. Redzot, ka liela daļa cilvēku ar katru dienu vairāk un vairāk neuzticas tā sauktajiem main stream media, bet meklē informāciju citu viet – šī pati elite (kas cīnās savā starpā par ietekmi) ir radījusi arī “alternatīvo mēdiju” kanālus kur laist savu propogandu. Šajos kanālos tiek izmantota taktika kas paredz jauk nedaudz patiesības (kā saldinātāju) ar daudz meliem (rūgtums) un tā ir cilvēki kas uzķeras un norij šos rūgtos melus ar mazu cukura graudiņu patiesības graudiņu.

    Liela daļa ieprogrammēti domāšanā – main stream media viss ir meli – alternative media ir patiesība. Ja ASV oligarha režīma noziegumi tiek atmaskoti tad automātiski tas kas cīnās ar ASV oligarhu režīmu ir jāuztver kā glābējs, kā mesija, kas atpestīs un ieviesīs laimi uz planētas. Kas protams neatbilst patiesībai. Patiesībā notiek elites cīņa savā starā un kas zin cik tādas ir.

    Ar vien grūtāk paliek atrast to patiesības graudu – patiesi var teikt ka 3 pasaules karš notiek par cilvēku prātiem un sirdīm.

    Navigators šai visā ir spriest nevis pēc vārdiem bet gan pēc principiem un darbiem.

    Alternatīvi Putina režīma propogandas kanāli ir uzskatāmi:

    http://www.zerohedge.com/ (atmaskos ASV oligarghu režīma noziegumus, bet glorificēs Putinu un uzbruks jebkuram kas atmaskos tā noziegumus)

    Russia Today (diez nezin cik vairs uzskatām par alternative)

    Līdz ar to ir arī skatītāji ārpus Krievijas kas ēd tās propogandu. Nejauciet ar to ka bieži vien arī atklāj patiesību par citu noziegumiem, TAČU tas nepadara Putina režīmu par glābējiem – un mēs to visi labi zinām.

    Dzīve nav tika vienkārša kā balts un melns… diemžēl.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    inta_s > Kalvis 16.09.2014. 16.48

    Tas ka Tu saproti (tik talu) ka sis kanals nav nekads alternativais, nenozime ka ta uzskata lielaka dala ASV. Jo tur tas skaitas alternative media, ta ka runa angliski, apspriez notikumus ASV un pasaule.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Kalvis 16.09.2014. 16.40

    Jā, nu RT, kuram Putins nežēlo naudu, un ko vada odiozā M.Simonjana, un no kura demonstratīvi aizgāja daudzi godīgi Rietumu žurnalisti, jau ir īstā “alternatīva” Putina propagandai!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Kalvis 16.09.2014. 18.19

    >Jānis Mednis

    ________________ dzirdēta laba ideja- pielīdzināt visu to moskovītu tv šļuru tv pornokanāliem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 16.09.2014. 12.31

šai melu propogandai sekas ir vēl graujošākas, nekā mēs domājam…

Man kaimiņos dzīvo krievi. krievi kā krievi. viendien dzirdu viņu puiku (9-10 gadi) ar saviem draugiem sarunājamies – “ukrainci fašisti”…

Tiek plaši runāts, ka demokrātijas apstākļos katram jāspēj analizēt un atšķirt patiesības graudu no sēnalām. Bet, lūk, fakts uz sejas – 10-gadīgam Latvijas(!) pilsonim jau ir IEPOTĒTS viedoklis – ukrainci fašisti, (varbūt – latiši fašisti…). No kurienes? Vai viņi ziņas “analizē”? Nē, viss jau ir mutē ielikts. Sēkla iesēta.

+8
0
Atbildēt

0

ligakalnina 16.09.2014. 11.50

Tur neko daudz darīt nevar, protams, var vērsties pret kādu izdevumu, ja tas atklāti melo, bet, ja tas iet, kā viedoklis, vai vienkārši tendenciozs faktu izklāsts, pret to vērsties nav iespējams, vismaz, grūti iedomāties, kādā veidā to var izdarīt ES valstī, Krievijā, protams, to var izdarīt elementāri.

Daudz lielāku ļaunumu nodara Krievijas TV kanāli, un tā vairs nav pat propaganda, tie ir atklāti meli un naida kurināšana, Gebelss tur pat līdzi nestāv un, droši vien, būtu nosarcis par Krievijas “zurnalistu” zemo līmeni un absolūto faktu ignorēšanu.

Moldāva, Ukraina, kas tur vēl, šos kanālus atslēgusi, protams, var jau tos dabūt caur internetu, bet, tas nav tik vienkārši, kā nospiest podziņu, un tevi apstrādā no rīta līdz vakaram.

Bez tam, melošana iet tādā līmenī, ka vairums cilvēku vienkārši nespēj iedomāties, ka var tā melot no rīta līdz vakaram, un tāpēc tic visam, ko tur stāsta.

No otras puses, lai tam visam ticētu, jābūt zināmai gatavībai tam ticēt un zināmai vēlmei dzirdēt taisni tādu informāciju.

Tiem, kas “uzsēdušies” uz Krievijas meliem, pilnīgi bezjēdzīgi teikt, ka ir arī cita informācija, lai paskatās internetā, ka “kaste” melo, viņi nemaz negrib citu informāciju dzirdēt un zināt, un pat kļūst agresīvi, tas ir bezceris.

Toties, ja “kaste” sāktu translēt pretēju informāciju, pēc pāris nedēļām 90% atkal domātu tā, kā liek domāt TV.

It kā dīvaini, ka informācijas laikmetā var tā nozombēt sabiedrības vairākumu, diemžēl, pie tā pat nav tik vainīga tā zombēšana, kā sabiedrības stāvoklis, kas vēlās būt nozombēta, un absolūti nevēlās domāt.

+5
-1
Atbildēt

15

    Dina > ligakalnina 16.09.2014. 13.29

    >> dzeris

    1. Paškritika ir laba lieta. Beidzot pieleca, ka esi nozombēts? …. : )

    2. es uzstāju, ka melo, smadzenes skalo un dezinformē tautu vismaz Latvijā tieši Latvijas mediji. Un esmu gatavs ar tevi par to padiskutēt Uz konkrētiem piemēriem. Ja jau sevi uzskat par nenozombētu …

    3. Piemērs 1. Latvijas un Rietumu melu propaganda kopš februāra brēc un brēc, ka „krievi iebrūkot Ukrainā” … melošana aizgājusi jau pat līdz NATO un ASV vadītāju līmenim. Tu vari man iedot KAUT VIENU pierādījumu šai histēriskajai preses pīlei?

    Piemērs 2. Rietumi un Latvijas mediji stāsta pasakas, ka tieši krievu-separātistu puse esot agresors kamēr viņu atbalstītie un apbruņotie Kijevas bandīti – miera balodīši. Tajā paša laikā visa kadarbība nez kāpēc notiek valsts Dienvidaustrumos. Tie ir pučisti, kuri ar armiju uzbrūk pilsētām nevis separātisti.

    Piemērs 3. Vai tu vari man nosaukt KAUT VIENU Rietumu iniciatīvu, kuras mērķis ir bijis PĀRTRAUKT karu Dienvidaustrumos ? REĀLU iniciatīvu nevis tukšu pamuldēšanu un apsurdās prasības vienai pusei nekavējoties atbruņoties un padoties, lai otra varētu mierīgāk slepkavot? Es VARU. Tā ir Ženēvas vienošanās, tas ir Minskas pamiers, tā ir ANO rezolūcija par kara apturēšanu. Un, ja pirmajā un otrajā gadījumā Rietumi formāli it kā piekrita nobremzēt varadarbību (bet vēlāk i pirkstiņu nepakustināja, kad viņu mīļumiņš paraška tam visam uzspļāva), tad ANO gadījumā tā bija pilnīgi klaja, atkāta un ciniska Rietumu SABOTĀŽA kara izbeigšanai, jo Krievijas rezolūcija tika nozāģēta ar absurdām pasakām, ka kaut ko tur vajadzētu precizēt un tā „precizēšana” ilgst līdz pat šai dienai … lai gan katru dienu Ukrainā līst asinis …

    Piemērs 4. Vai tu, piemēram vari man ŠODIEN parādīt kādu Latvijas melu propagandas sižetiņu kurš runātu par to, ka JAU DIVAS DIENAS kopš Minskas pamiers ir pārkāpts. Ukru armija atkal pilnā sparā uzbrūk Doņeckai, Luganskai, citām pilsētām un karadarbība ir atjaunojusies pilnā apmērā? Karš iet atkal vaļā pilnā sparā, tiek šauts pa pilsētām un civiliedzīvotājiem, bet Latvijas meļi mūs baro ar kārtējām paraškas „miera iniciatīvām” …

    Gaidu ar nepacietību atbildi uz uzdotajiem jautājumiem un TAVUS piemēriņus … : )))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Dina > ligakalnina 16.09.2014. 17.02

    >> dzeris

    Aha. Būtu jādiskutē gan. Tu taču esi tās „vienīgās un pareizās” patiesības sludinātājs! Kuri uz „netīrajiem krieveļiem” no augšas skatās … Nu tad jau ta ka vajadzētu apliecināt ja ne gluži savu „baltā cilvēka” statusu (līdz tam tu noteikti „nevelc”), tad vismaz to, ka tam, ko muldi var ticēt nu kaut par 10% …. : )

    Par tavām kārtējām stulbībām.

    NEVIENS no tevis minētajām preses pīlēm vai no konteksta izrautajiem info fragentiem neko nepierāda. Pa punktiem:

    1. tavi meli r.1. DNR un LNR vadība NAV atzinušas, ka to pusē karotu Krievijas militārpersonas. Tieši otrādi – tās, konkrēti Zaharčenko personā, to katogoriski NOLIEDZ. Un tas, ko cviņas atzīst u saka ir – ka DNR pusē karo DAUDZ BRĪVPRĀTĪGO no Krievijas, kā arī no Serbijas, Ungārijas, Spānijas, Francijas, Baltmkrievijas un pat Latvijas. Tu arbūt man te tagad vēl stāstīsti, ka trīs ludzāniešu karošana DNR pusē ir pierādījums tam, ka tur piedalās Latvijas militārpersonas ??

    2. meli r.2 „visa pasaule zina”, ka Pleskavas desantu divīzija atrodas Ukrainas PIEROBEŽĀ. Un konkrēti Krievija ir pateikusi, ka tā nodrošina robežas papildus apsardzi sakarā ar militāro konfliktu otrpus tai. Un „sagūstītās krievu militārpersonas” to tikai apstiprināja, jo tika „paņemtas gūstā” bez ieročiem, bez pretošanās vai kaujas, Krievijas formas tērpos un ar visiem dokumentiem. Un ne fakts, starp citu, ka tas notika Ukrainas teritorijā, ja gribi zināt manas domas. Ja tu tiešām tici, ka krievu desantnieki, pat, ja viņi karo separātistu pusē, to dara savās Krievijas formās un nēsā līdz karaklausības apliecību, tas esi vēl lielāks stulbenis nekā es domāju. Viņiem varbūt vēl arī RF karogu vajadzēja uz savas BMP-škas piespraust un lielu plakātu „Mēs no Krievijas!” ??

    3. meli r.3 „… apglabā slepeni, un vecākiem aizliegts runāt, ka viņu bērni nogalināti Ukrainā …. „ … bla, bla, bla … kārtējie latiņinas tipa mankurtu feisbuka lappusēs salasītie murgi? Tie ir tie jūsu „fakti” ? Vajag mazāk slimu cilvēku fantāzijās klausīties.

    4. „… uz Rostovas hospitāli dienu un nakti ved ievainotos … „. Protams. Tam gan esmu gatavs ticēt par visiem 100%. To krievi atklāti atzīst, ka viņi ĀRSTĒ savos hospitāļos konflikta dalībniekus no ABĀM karojošajām pusēm, kā arī cietušās civilpersonas un bēgļus. Tajā skaitā viņi ārstē arī ir it kā pret viņiem pašiem – krieviem (pēc tavas mitoloģijas) karojošos ukru kaujiniekus. Tikai kāds tam sakars ar murgošanu par „Krievijas iebrukumu” ??

    5. „Putins pats atzinis, ka Krievijas armija bijusi arī Krimā? „. Nu bet dabīgi. Tu ko, pat nezināji, ka Krievijai Krimā bija un ir joprojām oficiāla kara bāze ar 25 000 militārersonu limitu, par kuru uzturēšanos tur Krievija katru gadu maksāja Ukrainai simtiem miljoniem lielu nomas maksu ? A ko tu vispār tādā gadījumā zini un ko tu vispār muti vaļā ver par Ukrainu, ja pat par tādām elementārām lietām tev pirmā dzirdēšana, „experts hrenovijs” … TFU …

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Dina > ligakalnina 16.09.2014. 15.11

    >> dzris

    Dzerīti, čabulīti, kur tu pazudi? Pēkšņi muldamais aizvērās, kad tev pāris konkrētus jautūjumus uzdevu? …. Joprojām atbildes meklē? … nabaga propagandas upuris … tikai nenoslīcinies nejauši podā aiz neremdināmām bēdām … : )))

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Dina > ligakalnina 16.09.2014. 15.12

    >> uldis_rats

    Kuriem tieši meliem, jefiņ ? Mani teksti tev priekšā – iebaksti ar pirkstu.

    Otrs. Ja jau tā traucies dzerītim talkā, tad varbūt atbildēsi uz tiem jautājumiem, kurus viņam uzdevu, a? Citādi puisis galīgi samulsis. Un nevajag te tamlīdzīgu sviestu publicēt, kā tkkko kā. Ja . Reizs. ASV. Un NATO. Vadītāji. Ir publiski pļurkstējuši. Ka Krievija esot iebrukusi Ukrainā. Tad – KUR. IR. PIERĀDĪJUMI?

    Piemēra pēc, lai pierādītu, ka Nato veči tieši šobrīd „miermīlīgi” blandās par Ukrainu ar visiem saviem tankiem, man pietiks ar 5 minūtēm Googglē.

    Kur ir jūsējie FAKTI, kuros balsīta histērija, bruņošanās drudzis un viss šis propagandiskais sviests pusgada garumā?

    KAUT VIENS VIENĪGS? Objektīvas neitrālas, kara kurināšanā neieinteresētas trešās puses FAKTS?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > ligakalnina 21.09.2014. 07.49

    nu kur tad palika tas klauns kurmeklis?

    ja nu tu tur esi kolaborantu nīkuli, tad lūk šeit vienkopus ir apkopota kaudzīte ar pierādījumiem

    http://www.stopfake.org/dokazatelstva-vtorzheniya-vojsk-rf-v-ukrainu/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > ligakalnina 17.09.2014. 14.32

    un vēl kurmekli, krimā krievijas karavīriem spēkā esošās vienošanās neparedzēja tiesības pamest savas kazarmas, bet kā tavs elks (un es nerunāju par tavu senāko aizstāvāmo lembi, bet par putinu) jau publiski atzina, tad krimas “zaļie cilvēciņi” BIJA krievijas karavīri

    >>putins atzīst, ka “zaļie cilvēciņi” bija krievijas karavīri

    https://www.youtube.com/watch?v=C-ApPC4XoV4

    >>un šeit, lūdzu, novērtē tava elka teikto no 1:07, atklāti paziņo par kremļa piekopto taktiku

    https://www.youtube.com/watch?v=A4cfV-rw924

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > ligakalnina 17.09.2014. 13.41

    kurmekli, tu vēl joprojām neesi atbildēji par to, ka kremlis ar ieročiem apgādā “separātistus” ;) nav ko teikt? :) muldamais aizgājis ciet, vai? :) (tā kā droši vien atkal izliksies, ka neko neesi redzējis, tad atgādinu, ka runāju par kurginjana 7. jūlija preses konferenci donbasā – sk. video pie iepriekšējiem komentāriem) labi nīkuli turpini vien ārdīties ar saviem “pierādījumiem” :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 16.09.2014. 17.36

    Izskatās, tu pat nezini, ka Putins runāja ne jau par Sevastopolē dislocētām daļām.

    Vajag uzmanīgāk studēt sava “vadoņa” runas, citādi, viņš vēl var apvainoties, un vairs neļaus tev bučot viņa zābaku, ko tad darīsi, laikam, no bēdām pakārsies?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 16.09.2014. 17.57

    …Dzeri…apbrīnoju Tavu pacietību diskutēt ar zombijiem un tukšpauriem… :)

    …tā kā portāls ir.lv jau sen ir pārvērties par samazgu bedri, kurā tomēr vēl saglabājušies daži saprātīgi cilvēki, kuru komentārus ir vērts lasīt un iesaistīties diskusijās – lūdzu palīdzību datorspeciālistam, kurš veica uzlabojumus un tagad mana diskusiju telpa ir attīrīta no tukšpauriem, fanātiķiem un rupekļiem….ir opcija, kas dod izvēli lasīt tikai to autoru komentārus, kuros vērts ieklausīties….ja nu pēkšņi rodas vēlme palūkoties, kādu mēslojumu portālā atstājuši tukšmuldētāji – varu aplūkot arī viņu “pienesumu”….

    …domāju, ka datorspečuki var individuāli palīdzēt saprātīgajiem atbrīvoties no publiskās telpas piesārņotājiem, ja jau ir.lv vadošajām personām ir vienaldzīgs portāla liktenis un viņi atbalsta tālāku portāla degradāciju…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 16.09.2014. 18.07

    Nebūtu slikti tāda iespēja, īstenībā, pats saprotu, ka daru bezjēdzīgu darbu, cik varu, cenšos neievērot att. komentārus, bet, brīžam, nespēju noturēties.

    Kad man nākamreiz būs jāsauc mans datormeistars, palūgšu, lai man arī sataisa ko tādu.

    Nu tas, ka Ir sen vajadzētu kādu moderāciju, sen skaidrs, bet, acīmredzot, viņi tā izprot vārda brīvību, un šinī ziņā, ir radikāļi, ja ne margināļi.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 16.09.2014. 16.27

    kurmītis – man būtu jādiskutē un kaut kas jāpierāda cilvēkam, kurš, pat pēc tam, ka Lugandas vadība atzinusi, ka tur ir Krievijas militaārpersonas, un visa pasaule zina, ka tur ir Pleskavas desantu divīzija, un sagūstītās krievu militārpersonas par to liecina, un uz Krieviju sen nāk “krava 200”, kurus apglabā slepeni, un vecākiem aizliegts runāt, ka viņu bērni nogalināti Ukrainā, ka uz Rostovas hospitāli dienu un nakti ved ievainotos, ka Putins pats atzinis, ka Krievijas armija bijusi arī Krimā?

    Un kurš, pēc tā visa, vēl apgalvo, ka nav pierādījumi Krievijas armijas esamībai Ukrainā?

    Tev taču smadzeņu vietā sen “1.kanāls”, man vajag diskutēt ar zombijiem?

    Tā ka nepūlies, pat netaisos lasīt tavus Krievijas TV sižetu atstāstījumus un pārējos murgus.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Zoņtiks > ligakalnina 16.09.2014. 14.30

    kolaborant kurmekli – kad pats nopublicēsi kaut vienu pierādījumu saviem meliem?

    Tam, ka kremlis ir agresors ir daudz liecību – kaut vai tas, ka kremlim pietuvinātie organizē/koordinē ieroču piegādes “separātistiem”, vai arī tas, ka šo “separātistu” vadoņi pārsvarā ir “importēti” no krievijas, nevis vietējie.

    https://www.youtube.com/watch?v=XAOnrGxpdgk

    Tāpat lielisks indikators kremļa naidīgumam ir kremļa propagandas kanālu melu lavīnas, kurās tiek apmelota Ukraina – par to, ka ukraiņi 3-gadīgu bērnu piesituši krustā, par to, ka ukraiņi šaujot civiliedzīvotājus, par to, ka šaujot savējos, ja tie nešaušot pat civiliedzīvotājiem un tamlīdzīgi (stopfake.org ir daudz piemēri publicēti kopā ar atspēkojošiem argumentiem). Skaidrs, ka šāda apmelojumu gūzma nerodās tukšā vietā un nav arī grūti nojaust kāpēc šādi meli tiek izplatīti – to pašu jau sarkanie fašisti darīja arī pirms Latvijas okupācijas un dara to arī tagad.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 16.09.2014. 12.13

    Es jau arī domāju, ka varēja atstāt dožģ, Ukrainas kanālus, tagad ir ukraiņu kanāls angļu valodā, un tos Krievijas mēslus izmest ārā no visām pakām, bet, it kā kādi likumi neļaujot, un, galvenais, tie jau ienes lielāko daļu reklāmas naudas ar tiem stulbajiem seriāliem par mentiem,utt., bet, tos jau laiž arī pa LNT un TV3, tie visi jau arī debilizējoši.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Timurs Čuntonovs > ligakalnina 16.09.2014. 12.08

    Bet Lattelekom Gulbis tik turpina sportot un maratonot. Acīmredzot solis raitāks, ja mazturīgākiem cilvēkiem jāpērk viņa ekonomiskās pakas ar tajās iekļauto kreivu fašistisko propogandu.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu