Igaunijas drošībniekam Krievija izvirza apsūdzības spiegošanā • IR.lv

Igaunijas drošībniekam Krievija izvirza apsūdzības spiegošanā

23
Estons Kohvers sasveicinās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hedriku Ilvesu. Foto: AFP/LETA

Igaunija nolēmusi par viņa aizstāvjiem izraudzīties Krievijas pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieču advokātus Feiginu un Polozovu

Krievijas drošības dienestu nolaupītajam Igaunijas Drošības policijas (KaPo) darbiniekam Estonam Kohveram izvirzītas apsūdzības spiegošanā, ceturtdien aģentūrai AFP paziņoja viņa advokāts.

Kohveram “draud cietumsods līdz 20 gadiem”, sacīja viņa advokāts Nikolajs Polozovs.

Kā ziņots, Igaunija pazaudēja sakarus ar Kohveru piektdien, kad viņš pie Luhamā robežpārejas punkta izmeklēja ar kontrabandu saistītu noziegumu. Nākamreiz viņš tika redzēts tikai Krievijas televīzijā.

Igaunija uzskata, ka Kohvers tika nolaupīts, bet Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka viņš arestēts aizdomās par spiegošanu.

Sestdien Maskavas Lefortovas rajona tiesa paziņoja, ka viņam noteikts apcietinājums. Krievijas puse Kohveram iecēlusi savu advokātu, Igaunija savukārt nolēmusi izraudzīties par viņa aizstāvjiem Krievijas pankgrupas “Pussy Riot” dalībnieču advokātus Marku Feiginu un Nikolaju Polozovu. Pēc ERR rīcībā esošās informācijas, nākamā tiesas sēde Kohvera lietā varētu notikt tuvāko divu mēnešu laikā.

Par Kohvera aizturēšanu Maskava Igauniju oficiāli informēja tikai pirmdien, lai gan saskaņā ar pašas Krievijas likumdošanu ārvalstnieka aizturēšanas gadījumā tas jāizdara 12 stundu laikā. Krievija nepildīja arī starpvalstu vienošanos, kas paredz, ka 72 stundu laikā jānodrošina tikšanās ar aizturētajiem.

Iespēja tikties ar Kohveru, kurš atrodas apcietinājumā Maskavā, Igaunijas pārstāvim tika dota tikai otrdien. Turpmāk Kohvers varēs sazināties ar konsulu pa telefonu, bet pirms katras tikšanās būs nepieciešama īpaša atļauja.

Krievijas robežsargi trešdien atteicās no iepriekš norunātās tikšanās ar igauņu kolēģiem, kuras laikā bija paredzēts parakstīt protokolu par Igaunijas valsts robežas pārkāpumu saistībā ar Kohvera nolaupīšanu, kurā atzīts, ka notikuma vietā atklātas pēdas, kas no Krievijas ved uz Igauniju un atpakaļ un liecinot, ka KaPo darbinieks aizturēts robežas Igaunijas pusē.

Jau incidenta dienā, 5.septembrī, šādu notikuma vietas apskates protokolu bija parakstījuši abu pušu atbildīgo amatpersonu palīgi, tomēr pirmdien pusēm neizdevās panākt vienprātību attiecībā uz dokumenta detaļām. Kā sprieda speciālisti, acīmredzot protokola rakstīšanas brīdī Krievijas robežsargi vēl nav bijuši informēti par Krievijas FDD operāciju, kurā tika nolaupīts Kohvers.

 

Komentāri (23)

Malda 11.09.2014. 17.54

    Anatolijs K. > Malda 11.09.2014. 19.28

    Ločmelim-kurmītim vakara pasaciņa. Labs!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Malda 11.09.2014. 17.46

Rēcu visu dienu:

https://www.draugiem.lv/jsteps/#/jsteps/blog/?p=12361817

Ločmelis jau postē savā mājaslapā ka ASV veido mutantus lai pārņemtu varu :)

Jauns līmenis :)

http://www.averdade.tv/files/reptiliano-415×260.jpg

+1
0
Atbildēt

2

    Gaisma; Enģelis > Malda 11.09.2014. 18.18

    Pašportreta žanru apgūst;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Malda > Malda 11.09.2014. 19.14

    Istenībā jau sasniegti griesti – ko vēl var izdomāt par amīšu ļaunumu. Bērnus viņi ēd jau sen, dzer strādnieku asinis sen, tagad atsaucoties uz Snaudenu – amīši pazemes laboratorijās veido mutantus lai imitētu citplanētiešu iebrukumu uz Zemes un cionisti pārņemtu varu :) Doveiks noteikti šito repostēs savā blogā. :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Ludmila 12.09.2014. 09.21

Klasisks specdienestu ikdienas darbs , kurš kuru .

Specienesta aizsegā savas rebes ?

Visticamāk rus jau sen bija lietas kursā un ņēma uz “razrabotku ” gaidīja piemērotu brīdi , gan politiski gan citādi .

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu