KNAB pārbauda pašvaldības telpu izmantošanu varbūtējam "Saskaņas" aģitācijas pasākumam • IR.lv

KNAB pārbauda pašvaldības telpu izmantošanu varbūtējam “Saskaņas” aģitācijas pasākumam

9
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Nav zināms, vai arodbiedrības “LABA” biedriem bija nodrošināta iespēja tikties ar citām partijām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis pārbaudi par gadījumu, kad Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas telpās noticis arodbiedrības pasākums, kas vairāk līdzinājies partijas “Saskaņa” priekšvēlēšanu aģitācijai, vēsta LTV raidījums “de facto”. KNAB vēloties noskaidrot, vai līdzīgas iespējas izmantot telpas bijušas arī citām partijām.

Augusta beigās Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas telpās notika arodbiedrības “LABA” sanāksme, kurā piedalījās organizācijas vadītājs Raimonds Gailis un Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Sanāksmē Gailis skaidrojis, kāpēc kandidē Saeimas vēlēšanās no “Saskaņas” saraksta, bet Ušakovs atgādinājis “Saskaņas” priekšvēlēšanu solījumus un aicinājis balsot par šo partiju, ziņo LETA.

“Ilgus gadus pie varas bijušas labējās partijas, un šobrīd esam nonākuši paši redziet kādā stāvokli. Mēs uzskatām, ka tā turpināties nedrīkst. Arodbiedrība ir nolēmusi pievienoties šai sociāldemokrātiskajai kustībai. (…) Respektīvi, esmu pieņēmis “Saskaņas” partijas priekšsēdētāja Ušakova uzaicinājumu piedalīties vēlēšanās manā personā,” stāstījis Gailis.

KNAB politisko organizāciju finansēšanas kontroles nodaļas vadītāja Inga Jaunskunga pastāstījusi, ka KNAB ierosinājis pārbaudi par Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcijas telpu nomu, lai noskaidrotu, vai telpas varēja izmatot arī citas politiskās partijas aģitācijas veikšanai. Jaunskunga piebildusi, ka tikšanās ar partijas pārstāvjiem arodbiedrības sapulces laikā varētu būt ētiskas dabas jautājums, jo nav zināms, vai arodbiedrības biedriem bija nodrošināta iespēja tikties ar citām partijām.

 

Komentāri (9)

Ojārs 08.09.2014. 12.19

No tā būtu jēga, ja pārbaudes tiktu veiktas dažu dienu laikā. Citādi būs kā ar PLL, tiesu un miljonus zaudēja, kad šīs “partijas” jau faktiski nebija. Un vai tā vispār bija partija?

+2
0
Atbildēt

0

Alise 08.09.2014. 10.09

Bet man šodien pastkastē pirmās politiskās reklāmas. Pie tam tāds labs komplektiņš – Vienotība un Saskaņa :) Reklāmiņas individuālās – Ozoliņš un Orlovs.

Saskaņas Orlova reklāma tikai krievu valodā. Vienīgais, kas tur latviski, ir – vēlēšanu zīmes bilde ar Orlovam pieliktu krustiņu, un nosaukums – Saskaņa, sociāldemokrātiskā partija.

+2
0
Atbildēt

0

garausiitis 07.09.2014. 23.44

Un neko nekonstatēs visticamāk :)

Bet ja nopietni, tad KNABam ir beidzot jāsāk KNAB kontrole :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu