Paraolimpieši Silovs un Apinis izcīna zeltu Eiropas čempionātā • IR.lv

Paraolimpieši Silovs un Apinis izcīna zeltu Eiropas čempionātā

32
Aigars Apinis atkal izcīna zeltu. Foto: Evija Trifanova, LETA

Eiropas čempionātā vieglatlētikā sportistiem ar invaliditāti Latviju pārstāv astoņi sportisti

Latvijas paraolimpietis Dmitrijs Silovs ceturtdien izcīnīja zeltu Velsā notiekošā Eiropas čempionāta vieglatlētikā šķēpa mešanas sacensībās, ziņo LETA. Pirms tam tajā pašā dienā zeltu diska mešanas sacensībās izcīnīja titulētais latvietis Aigars Apinis.

Startējot F52 medicīnas grupā, Apinis labākajā mēģinājumā sasniedza 19,68 metrus, ko nevienam no pārējiem pieciem fināla dalībniekiem neizdevās pārspēt. Zīmīgi, ka visos sešos mēģinājumos latvietis disku raidīja tālāk par 18 metriem.

Savukārt, startējot F37/38 medicīnas grupā, Silovs finālsacensībās uzvarēja ar jaunu personisko rekordu – 47,32 metri, tuvāko sekotāju Oleksandru Dorošenko apsteidzot par gandrīz sešiem metriem. Bronzas godalgu izcīnīja čehs Petrs Vratils.

Savukārt dāmu šķēpmešanas sacensībās, piedaloties F56 medicīnas grupā, ceturto vietu izcīnīja Diāna Dadzīte. Labākajā mēģinājumā Latvijas sportiste rīku raidīja 16,31 metru tālu, no bronzas godalgas atpaliekot vien par četriem centimetriem.

Dienas turpinājumā šķēpmešanā dāmām startēs arī Liene Gruzīte un Taiga Kantāne, bet lodes grūšanā vīriem – Edgars Bergs.

Eiropas čempionātā vieglatlētikā sportistiem ar invaliditāti, kas Svonsi notiks līdz sestdienai, Latviju pārstāv astoņi dalībnieki.

Pērn Francijā risinājās pasaules čempionāts, kurā Latvijas sportisti tika pie pilna medaļu komplekta – zeltu lodes grūšanā izcīnīja Apinis, kuram bija arī bronza diska mešanā, bet pie sudraba šķēpmešanā tika Silovs.

 

Komentāri (32)

Linda Deičmane 23.08.2014. 15.54

Divas,savu zemisko dziņu pārņemtas radības apdirš cilvēkus,kuri pārvarot savu nelaimi un sāpes, spējīgi sasniegt vairāk nekā viņi.Tfu,lopi!Aizrijieties ar savu žulti!

Sportistiem – cieņa un apsveikumi!Veselību un izturību!Neņemiet galvā tos skaudīgos idiotus,tie ir latvieši,par kuriem ir jākaunās.

+3
-1
Atbildēt

0

Ojārs 22.08.2014. 20.35

Profesionāls paraolimpietis – tas ir absurds. Vienotība kārtējo reizi balstoties uz liberastu lozungiem pārcentās

0
-4
Atbildēt

0

austrisv 22.08.2014. 17.50

Vau, un cik tas izmaksas nodokļu maksātājiem?

skat, viens zelta riņķis vien ausi!

ceru, ka vairak medāļu nebus.

0
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu