Uzkāpt stikla kalnā • IR.lv

Uzkāpt stikla kalnā

2
«Pirms 20 gadiem es biju viens. Tagad ražošanā strādā 75 darbinieki un eksportējam uz vairāk nekā 15 valstīm,» saka uzņēmuma Glāzeri  BT īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ziedonis Buivids.

Mēnesī Glāzeri BT pārstrādā tik daudz stikla, ka ar to varētu noklāt gandrīz septiņus futbola laukumus. Kaut arī viņi nepavisam nav lielākie stikla apstrādātāji Latvijā, ir darbi, kas pa spēkam tikai šim uzņēmumam

Patiesībā stāsts par Glāzeriem ir stāsts par to, kā ar neatlaidīgu darbu, paļaujoties uz sevi un nepārtraukti attīstoties, no mazas darbnīcas iespējams izaugt par uzņēmumu, kura apgrozījums pērn bija četri miljoni eiro. Šogad tas varētu būt vēl lielāks. Tāpēc daudz kas šajā stāstā lāga neatbilst teorijas grāmatu gudrībām, bet robežas starp jēdzieniem «liels» un «mazs» bizness tiek noārdītas pilnībā.

Turklāt uzņēmums spējis augt, ne tikai pateicoties lielajiem un industriālajiem klientiem, bet saglabājot arī mazos, individuālos pasūtītājus, jo kādreiz sfēru, kurā meklējami Glāzeru pirmsākumi, sauca par «sadzīves pakalpojumiem».

«Pirms 20 gadiem es biju viens. Tagad ražošanā strādā 75 darbinieki, mums ir pašiem savi mākslinieki un mēs produkciju eksportējam uz vairāk nekā 15 valstīm,» saka uzņēmuma īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Ziedonis Buivids. Tomēr Latvijas tirgus jo-projām ir prioritāte, tāpēc šeit paliek ap 70% no visas produkcijas. Viens no pašlaik lielākajiem pasūtījumiem ir materiālu sagatavošana un apstrāde Liepājas koncertzāles Lielais dzintars stikla fasādei.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu