Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

6
Turcijas pirmajās tiešajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis līdzšinējais premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans, iegūstot 52% balsu. Kopš 1923.gada Turcijas valsts galvu izraudzījās parlaments. Vēlēšanu rezultāti ir 60 gadu vecā Erdogana triumfs, kurš premjera amatā atrodas kopš 2003.gada. Erdogans varētu sarīkot pirmstermiņa parlamenta vēlēšanas, lai paplašinātu prezidenta pilnvaras. Attēlā: Stambulas iedzīvotāji līksmo par vēlēšanu iznākumu.

Nedēļas notikumi pasaulē

Krievija noteikusi «pilnīgu embargo» lielākajai daļai pārtikas produktu, kas tiek importēti no Eiropas Savienības (ES), ASV un citām rietumvalstīm, kuras ieviesušas sankcijas pret Maskavu. Valstī aizliegts ievest liellopu gaļu, cūkgaļu, augļus, dārzeņus, mājputnus, zivis, sieru, pienu un piena produktus no ES, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Ierobežojumi ieviesti uz vienu gadu.

Vienas mācības beidzas – jaunas sākas, šoreiz Krievija vērienīgus armijas manevrus sarīkojusi tuvāk Baltijas valstīm un Polijai – Pleskavas apgabalā. Līdz 16.augustam tur notiks gaisa desanta spēku mācības, kurās piedalīsies trīs tūkstoši karavīru. Mācībās piedalās 76. Čerņigovas gvardes desanta divīzija, karavīri apgūšot desantēšanos nepazīstamā apkārtnē un veiks «kaujas šaušanu». Mācību aktīvā fāze notiks 14. un 15.augustā, kad desantnieki ieņems un iznīcinās stratēģiski svarīgus pretinieka objektus.

ASV, ES un Lielbritānija brīdinājušas Krieviju, ka «humānās palīdzības» izmantošana karaspēka ievešanai Ukrainā ir «pilnīgi nepieņemama» un tiks uzskatīta par «invāziju». Tomēr Krievija par katru cenu cenšas panākt «humāno koridoru» izveidošanu, lai sniegtu palīdzību civiliedzīvotājiem, kas bēg no Austrumukrainas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu