Pietiek vazāties pa pasauli • IR.lv

Pietiek vazāties pa pasauli

4
Klēra un Edgars Andersoni–Safronovi.

Edgars (28) un Klēra (26) Andersoni-Safronovi netālu no Gulbenes izveidojuši vietu, kur māca aust un darboties ar mālu. Viņu dārzu ravē japāņi vai singapūrieši

Salīkusi japāniete lasa kumelītes. Galvā trijstūrveida cepure, kādas valkā rīsu vācēji. Un tas ir skats mežu ieskautā tīrumā netālu no Gulbenes! Japāniete te ieradusies kā brīvprātīgā. «Pirms nedēļas bija singapūrietes,» saka Edgars un virtuvē norauj no grīdas paklāju, paceļ lūku un atgriežas ar pudeli pašdarināta sidra. Pok! – sīki burbuļi špricē sejā ābolu sīvumu. Sidrs ir ļoti labs. Atmosfēra arī: pie griestiem karājas grozs un globuss, pie sienas Klēras zīmēta nāra, vienā stūrī vērpjamais ratiņš, otrā raudzējas vīns. Pa durvju spraugu ik pa laikam stingi palūr gailis un atzinīgi pakrata jāņogsarkano seksti.

Jautrojās Spānijā

Klēra un Edgars te, Dadzīšu mājās, sāka dzīvot pirms diviem gadiem. Tas notika pēc vairāku gadu ceļošanas un dzīvošanas dažādās pasaules vietās. Edgars no dzimtās Gulbenes aizbrauca 12.klasē, lai divus gadus mācītos Honkongā. Sekoja retorikas studijas Amerikā, Virdžīnijas štatā. Tur viņš apguva arī franču valodu un keramikas pamatus, izceļojās pa Ameriku un Āfriku. «Pēc augstskolas gribējās atpūsties. Ar brāli izdomājām, ka stoposim uz Maroku.» Startēja no Latvijas. Kādā benzīntankā nejauši sastapts polis ieteicis doties uz nelielu ciematu Francijā vākt vīnogas. Brāļi Safronovi tā arī darīja. Aizķērās tur uz mēnesi: vāca vīnogas, apguva raudzēšanas pamatus. Pēc tam stopoja uz Spānijas pilsētu Valensiju pie paziņām. Ienāca prātā doma, ka varētu tur apelsīnus lasīt.

Dienu pēc ierašanās Valensijā latvieši aizgāja uz bāru izzināt, kurā virzienā meklēt apelsīnu plantācijas. «Bārā bija lētais aliņš – eiro pudelē.» Līdz ar to dzīroja vairākus vakarus pēc kārtas. Tur atpūtās arī Klēra ar draudzeni. Klēra nāk no Floridas, kur beigusi spāņu literatūras studijas. Gadu viņa mācījās Spānijā un bija ieradusies uz draudzenes kāzām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu